Före sin tid?


Hur gammal den här Lamborghinin var, det har jag glömt. Avancerad såg den ut o hört talas om och sett den på bild nån gång har jag ju. Det här med Motala Motormuseum var faktiskt något alldeles extra även för en med ordinärt bilintresse som jag har. Är mera intresserad av motorcyklar och där fick jag ochså mitt lystmäte.
                             Nu är det bevisat. Man kan få träningsvärk av att stå för mycket, åtminstone om man är lite äldre. Idag på min runda gick det betydligt bättre o ryggen hängde med. Pratade lite med en man med en Golden Retriver. En gul en. Jag har  haft en golden för länge sen, en  ungefär 18 år sen. Så vi hade lite gemensamt o prata om. Dåligt med folk i "spåret" Jag fattar inte riktigt att det är september om nån vecka. Ja, som sagt var en bra runda och den stela ryggen verkar vara ett minne blott.
                            Återkommer till datan efter att sett Klyft hoppa längd, uruselt. Efter 2 hopp ligger hon på 9 plats med 6.49! Hoppas hon får till ett hopp så hon åtminstone kan gå med bland de 8 bästa. Jag är lite konfunderad över våra världsstjärnor! Hur är det med den mentala biten?
                           Kalle Parakit har idag visat en mera livlig sida, men tycker om o sittta på sin favoritplats o koppla av eller dega, Han vill nog gärna ut o flyga lite men det kommer nog.
                             Människan är inte så unik står det idag i Nerikes Allehanda i en artikel från TT: Skapelsens krona, evelutionens triumf- eller mest som alla andra? Faktum är att människans exklusiva trumfkort faller ett efter ett.. Nu tvingas vi ge ifrån oss det tyngsta, språkförmågan. Kvar som representanter för det unikt mänskliga står Zlatan, påven och mat-Tina.
                         Det fanns en tid när människorna trodde sig vara ensam på jorden om en rad egenskaper. Moral, känsloliv, empati, personlighetsdrag och förmågan att använda redskap hörde till dem.
                        Men närmare studier har visat att människans bild av sig själv som världsunik inte stämmer, enligt en genomgång i vetenskapstidskriften New Scientist. Visst finns skillnader, men de är ofta av kvantitativ art, inte kvalitativ.
                  Sen är det då en uppräkning av alla egenskaper som inte är unika för människan Dock är konst, matlagning, religion, humor, sport  unika för människan slutar artikeln!
                              Ja, där ser man, ödmjukhet var ordet. Jag tycker  t.ex. änderna vid strandpromenaden är väldigt måna om varann o allmänt sociala. ja kanske det är så att djuren både har känslor o empati. det bör nog vi som är djurägare tänka på. Sen är nog nog människan  grymmast av alla djur!
                     Ja det gick åt pepparn för Carolina Klyft!  Märkligt när hon hoppade 6.70 i kvalet. Det var hon inte i närheten av idag! Sorgligt, sorgligt!
                  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0