Kaninhare, finns det?


Rundan idag ok. Vädret ok. Det mesta i mitt liv är ok utom att jag ibland får kramp i vaderna på nätterna. kom och tänka på detta o åkte iväg på stan och köpte en burk med magnesiumtabletter( se om det hjälper) och sparade inlägget men nu är jag efter en middag igång igen. Ja, det är som jag säger ibland, är man förnöjsam med tillvaron så är det ok. Förnöjsamma verkar de 10-12 ankorna på hembyggdsgården vara ovetande om vad som skall hända med dom nu när dom är fullvuxna. O andra sidan jag är ochså fullvuxen o har heller ingen aning vad som skall hända i framtiden utom  troligtvis att cykla till Örebro o nån resa till Skåne.

Sen kunde jag inte låta bli o fota den här kaninen som gick omkring bland getterna på hembyggdsgården. jag måste ju säga att han, hon hade drag av en hare, långa öron bl.a.. All right ner mot strandpromenaden där de 4 ankorna o änderna låg o beta i gräset. Avslappade och till synes förnöjsamma o totalt orädda!
Rundan gick bra och jag slapp o få regn på mig, var ganska tunga moln runt i kring.
                                          Kalle Parakit tycker jag har haft en bra dag hittils. Nån gång på e.m. fick han spel o skrek o rusa runt o flaxa i buren. Han har fönsterutsikt så man vet ju inte vad han har fått syn på, fåglar har ju en utmärkt syn. Tar det lugnt med honom så han blir trygg i buren. Pratar mycket med honom. Nån flygtur blir det inte förrän han är trygg i buren o köket. Det är många ljud som han skall vänja sig med.
                                         Hörde idag på radion att försvarsutskottets ordförande, Anders Karlsson S, vill att värnpliktsutbildningen skall ökas från 5000 till 15000 man. Men samtidigt säger han att längden på den skall kortas till 3-4 månader från 11. Den styrkan hade nog blivit rena "kanonmaten" med den korta utbildningen. Nä, fram för en elitarme med lång o intensiv utbildning. Proffs måste det vara. Det är det enda som duger i dagens moderna o "digitaliserade" försvar med beredskap mot  bl.a. terrorism. Det är helt annat nu än när vi "lekte" med k-pister o automatgevär för 20-50 år sen! Ja, jag själv var redan på 50-talet under min utbildning(11 mån) o på repmånaderna senare, väldigt tvivlande till hur vi skulle klara det om vi blev anfallna av en arme med 3 gånger så lång utbildning!  3 -4 månader, Karlsson måste fått hjärnsläpp!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0