Missriktad ideologi?

Ja, på rundan idag så verkade "stativet" gå i takt med övriga kroppen och den blev betydligt skönare än i går. Det regnade men inget kallt regn. Nåra Karl-Johan svampar tittade jag inte efter. Det får bli när det torkat upp. Boule blev det ju inte heller p.g.a. regnet. När jag kom hem blev det som vanligt sen frukost och läser NA. Sen brukar jag prata rätt mycket med  Kalle, min parakit som är väldigt lugn om dagarna. behöver kanske vila upp sig efter flytten till Askersund och utflykten från buren. Ja, nu sitter jag här vid datan och har tittat på nätupplagan där det liksom i papperstidningen står om privatläkaren som går i pension och den minskande läkartätheten på Askersunds vårdcentral.
                       ELVA FÖRENINGAR OROLIGA FÖR LÅNGA PATIENTKÖER.
ELVA FÖRENINGAR I KOMMUNEN UPPVAKTAR I ETT BREV LANSDSTINGSFULLMÄKTIGE OCH STÄLLER ENLIGT BREVETS RUBRIK ETT MEDBORGARKRAV.
Anledningen är den minskande läkartätheten på Askersunds Vårdcentral, vilket gör att föreningarna tycker att det är självklart att landstinget ställer  sig bakom invånarnas rätt till en privatläkare..
Nuvarande privatläkaren går i pension och nu undrar föreningarna var alla de patienter som under alla år sökt vård hos honom ska ta vägen. "Ska de bli utkastade till att ställa sig i kö, bli bedömda på telefon om det är akut eller nödvändigt att de får den vård de har rätt till",
                   Källa Na:s nätupplaga Björn Palmqvist
Själv har undertecknad skrivit på i egenskap av styrelsemedlem i SPF Askersund. Alla i styrelsen alltså. Nu säger kanske någon varför säljer inte läkaren till en annan läkare eller hyr ut den så att praktiken kan fortsatta. Nä så enkelt är det inte i det socialdemokratiserade samhället. Den socialdemokratisk regimen har någon gång under sin regerings tid "hittat" på lagar eller förordningar som gör det i princip omöjligt för någon annan läkare att ta över en privatpraktik från nån läkare som går i pension eller avlider. Ja, det är för jäkligt när ett partis ideologi ska "stå över" patienternas väl o ve!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0