Vad fjantigt!


Jaa, det är nämligen så att när jag prata med en av mina systrar i går sa jag att jag skulle nog inte blogga i helgerna! Ah, det är ju löjligt, klart att jag ska blogga!
                                               JULAFTON
När man inte känner sig ensam så kan man fira julen själv! Så enkelt är det! Jag har aldrig firat julen själv förrän jag flyttade hem till Närke o då till Askersund. Nu är jag sån som människa att jag kan både fira julen själv och hade nog kunnat göra det i ett kollektiv med kända o okända människor av olika nationaliteter o slag förutom med anhöriga som ju är självklart att jag kan. Det har jag ju gjort i 67 år av mitt 70-åriga liv! Ja, det här att bo ihop med olika människor. Eftersom jag är född i Stockholm  fick jag som födelsedagspresent av mina söner en resa upp dit från Simrishamn runt min 50-årsdag i Juli -88. Hade ingen aning om detta. Dom hämta mig oförhappandes o satte mig helt enkelt på tåget i Malmö med en korg med mackor o en flaska vin!  Vistelsen skulle ske vid Odenplan på ett vandrarhem som hette Brygghuset har jag för mig! Jag hamnade i ett stort rum med plats för 8 personer och i det rummet bodde det för utom mig o en svensk till, en Israel, en irländare, en Schweitzare, en fransman, en tysk och ja just det, en kille från Paraguay. O den killen som jag kom att umgås med utanför boendet ochså var killen från Paraguay!  Vi såg mest gamla stan och pubarna Tutingen o Kolingen. O drack öl gjorde vi o kul hade vi. Den här killen studerade till hjärnkirurg i Madrid och här i S-holm studerade han några veckor(tror jag ) för den världsberömde kirurgen Olivercrona!
                     Julafton ja!  När jag kom upp  vad fick jag inte se när jag tittade ut genom fönstret, ett lätt snöfall som hade gjort marken o taken vita! Halleluja! Sen blev det förutom allt ätande dagen lång, telefonsamtal, e-majl julkort, sorterande av julkorten via posten(många), nåt sms, öppnande av paket från systrarna, skrapande av lotter från anhöriga,(fick igen hälften av värdet ungefär, så tyvärr ingen högvinst) spännande!  Mera gottis, nötknäckande, skinkmackor med senap, Kalle Ankas jul, Kan du vissla Johanna, Karl-Bertils julafton, Kroner, färd till nordpolen, I sista minuten, Mordet på Orientexpressen. m.m. Jag gick o la mig ungefär vid 1/2 två-tiden

O nu i dag har jag gått min runda som vanligt. O det var en del andra som ochså var ute o gick. Det var mycket dimmigt ute o flera minusgrader. men jag hitta min favoritbänk. den står vid strandpromenaden österut. Här sitter jag ofta o tittar ut över Vättern, mest på våren o sommaren. O kan ni tänka er, här har aldrig suttit någon när jag har gått förbi här, märkligt!

Ja, sen vek jag av västerut längs strandpromenaden. Isen hade lagt sig på Vättern(Alsen) o dimman låg tjock. O änderna o ankorna o gåsen var totalt försvunna. Det var nästan lite spöklikt. Nere vid hamnen fanns det inga simfåglar heller. Inga gravänder heller som jag såg för några dar sen. Ja, sen kom jag via norra kyrkogården hem. Hade inte heller idag så ont i vänsterbenet(höften). Har dragit ner på tempot lite.
                         Det var allt från Jans värld. Kom inte o säg utan att jag har det bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0