Apropå vargar

346465-126
Vargen finns inte bara i Sverige förståss! I Spanien finns det ungefär 2000, Rumänien 2500,  Polen 500, Slovenien 150, Finland 200-300, Norge- Sverige 150-200  Ryssland 50.000 osv.
När det gäller anfall mot människor så har man bara dokumenterat en handfull historiska fall. I några fall har det rört sig om rabiessmittade vargar. I andra fall har det rört sig om frisläppta vargar som hållits i fångenskap sedan valpstadiet. Det finns dock några kända fall där barn blivit tagna av varg, 5 st mellan 1700- våra dagar  I utlandet förekommer fler fall av vargattacker årligen. Känt är ochså att i Sverige kan inavel i vargstammen leda till annolunda beteende. Antalet bytesdjur i naturen torde inte göra att man behöver frukta några "desperata" vargar sägs det.
Själv är jag inte för fanatiker på det ena eller andra hållet, det hjälper ingen! Själv tror jag vargen har mer respekt för människan än vi har för den! Skulle en varg anfalla en människa TROR JAG  den är  sjuk, skadad eller inavlad, helt enkelt att den har ett onormalt beteende!
fakta Wikipedia foto www.jinge.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0