Stening hotar otrogna systrar i Iran

Ja, det läste jag på svts texttv i går. Kvinnorna dömdes sen domarna fått se en smygtagen videofilm som visar systrarna med ett par män i den ena kvinnans hem. Kvinnorna nekar till brott och säger att filmen inte visar någon sexuell handling med männen.
Sen idag läser jag att en man i en stad i Sverige häktats för att ha knuffat en 16-årig kvinna ner från en balkong: Vid fallet mot marken dödades flickan! Polisen misstänker hedersmord!
Läste ochså att polisen har det väldigt svårt att lösa dessa avskyvärda mord därför att anhöriga håller varann om ryggen och de får inte fram bevis då inga vittnen finns eller dom skräms till tystnad!

Ja, egentligen är ju kommentarer överflödiga men tar man då ochså med det här med de utvecklingsstörda självmordsbombarna så undrar man ju inte på att folk hatar den här sortens avarter i vissa länders o gruppers fundmentalistiska tolkningar av sin religion!

I Örebro är som jag tycker det stora maktfullkomliga facket ute på ett korståg igen. Den här gången är det mot en kvinna som äger 2 konditorier som ej tecknat kollektivavtal! Det har delat upp Örebro i 2 delar de som tycker som jag och de som strikt tänker som facket!  Visst skall det finnas kollektivavtal men lite flexibilitetet får det vill finnas särskillt när det gäller småföretag där ägaren som i det här fallet själv vill göra upp med sin personal om löner, förmåner, övertid,  och så vidare. Jag tycker att människor är så pass vuxna att de själva kan i samråd med ägaren resonera sig fram till det lilla företagets bästa! Det borde väl dom som jobbar på företaget begripa bäst!

Nu är som sagt företaget satt i blokad. I förlängningen kan ju företaget gå i konkurs! Vem är hjälpt av det? Jag blir så himla arg när en stor koloss maktfullkomligt  ger sig på en "liten" människa som kämpar för att få företaget att överleva. Det är faktiskt inte olagligt o inte teckna kollektivavtal. Förtryck kan som sagt upplevas i många former!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0