Ulf Nilssons krönikor uppskattar jag!

Ja, en del av Ulf Nilssons krönikor i Expressen uppskattar jag. Han är väl omkring 70 han ochså, så det är väl en anledning.
 Idag skriver han om.

Kärnkraften, där han tycker att bara Folkpartiet vågar säga det självklara att vi måste ha mer kärnkraft för att vrida oss ur oljeberoendet. Sen menar han ochså att vi måste ta itu med etanolproblemet( etanol är tydligen i vissa fall lika dåligt som bensin för miljön) 
Vägarna, i Sverige är till hälften undermåliga enligt M
Våldet, 15 anmälda våldtäkter per dag är för mycket! Ett par väpnade bankrån i veckan är för mycket! Var finns polisen? Finns polisen?
Invandrarna, i den brittiska tidningen Finacial Times har det nyligen varit ett reportage om Malmö. Bl.a stod det att i en del av Rosengård var arbetslösheten 82 %! (Vilken lyckad intregration)
Äldre, vi gamla är en sorgligt eftersatt och ofta lidande grupp, gamla kvinnor i tiotusentals lever på existensminimum, sjuka vanvårdas, intrycket är att man i Sverige anser att äldre personers enda uppgift är att dö och"lämna plats för yngre" i en tid där det är för få födslar!
Psykvården, finns knappt. Det som finns är tabletter som ibland framkallar passivitet, ibland våld. Är det klokt!
Skolan, att vi ska ha betyg är självklart. Men om vi skriver v.g. eller A är inte viktigt. Det viktiga är -att under ordnade förhållanden- de lär sig saker
 Sen avslutar Ulf Nilsson så här.
Jag kunde ställa fler frågor, men avstår. I detta läge, som inte är bra,kräver gänget Sahlin återställare, gänget Reinfeldt mer av detsamma. man meckar , pratar smörja, tiger ihjäl och jagar lättköpt popularitet. ett folk har de politiker och det system de förtjänar, sägs det, huuu!

Jag har själv varit inne på det här när jag skrivit om den svenska ankdammen o politiska o ideologiska floskler!

Sen är det ju så att den här situationen i Sverige inte har uppkommit på 1½ år. jag tycker den föregående regeringen inte har nån anledning att slå sig för bröstet, hur länge regera den innan det blev ny regim? Ja just det,så länge!  Kommentarer överflödiga, när börja det gå snett, ja inte för 1½ år sen i varje fall!
 
 Ingen är fullkomlig av de politiska blocken men för flera år sen börja jag "genomskåda" socialdemokraterna o pratade ofta med mina kompisar om detta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0