FRA-såpan

2005:          Socialdemokraterna skrev det första förslaget till lagen!
2008           En omarbetad lag går igenom i riksdagen!
2008  7/7   Håkan Junholt (S)  vill förhandla med regeringen om lagen!
2008  8/7   Sten Tolgfors(M) vill inte förhandla med socialdemokraterna om lagen!
2008  8/7   Mona Sahlin (S) och Maria Wetterstrand(MP) river upp den nuvarande  lagen om de får makten 2010 men tycker att den bör finnas i ett annat skick
2008  8/7   Lars Ohly är kritisk till uppgörelsen, fick inte vara med, och vill inte ha en FRA lag över huvudtaget.
                      Rubriker från nyhetskanalen.se, Svt-text

 Lite kommentarer: Det blir intressant 2010, Mona Sahlin är inte precis i en lätt sits. Alla hennes väljare är inte så förtjusta i miljöpartiet, en del föredrar vänsterpartiet. O vänsterpartiet vill som sagt inte ha en FRA lag överhuvudtaget. Det är inte så svårt o förstå varför Junholt släppte en trevare igår om förhandling med regeringen! Sen förstår jag nog ochså varför socialdemokraterna inte vågade lägga fram sitt förslag 2005 som enligt Lars Ohly var ännu "sämre" än det som gått igenom. Som sagt det är lätt i nuvarande stund för Mona Sahlin o Maria Wetterstrand att rida på populismens vågor men det verkar som en hel del svenskar stöder den nya lagen men dom får inte komma till tals. Och sen undrar jag vad skall underrättelsetjänsten ha en lag till om den inte är "hemlig" så att säga för att tjäna sitt syfte!
                                  Och en en gång för kors i... . Det är inte meil eller annan trafik mellan folk i Sverige som FRA skall utforska. Det är inga från FRA som skall titta i meil eller lyssna på mobilsamtal till t.ex nån av mina systrar i Hjo. Det är misstänkt traffik utomlands! Ah, jag tror som sagt att vi är mycket mer påpassade i datan av andra krafter än FRA. Hur känner dom sig t.ex som blivit av med kontokortsnummer o pengar m.m. integitretskränkande grejor. Dom kanske hade varit glada om FRA hade haft en liten spaning i deras data. Överdrivet men man kan ju vända på sker o ting för o få lite balans i ankdammen så att säga!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0