Aktuellt på flera sätt..


I Tyskland har ju makten växlat ganska ofta mellan vänster o höger sedan ja, femtitalet. Det trort jag är bra för ett land. för då är risken för att få ett stort dominerande synsätt och maktfullkomlighet mindre. Folk ser att det kan gå bra även med andra regeringar om dom får chansen mer än en period! För närvarande regerar vänstern o högern(socilldemokrater o CDU jhop sen 4-5 år. Det verkar gå alldeles utmärkt. Att världen är inne i en svår lågkonjunktur det kan varken dom eller svenska regeringen göra något åt i det stora hela. Fördelen med regeringen i Tyskland är ju ochså att de 2 största partierna inte kan skylla på varann, dom regerar ju ihop. Hur skulle Mona Sahlin o socialdemokraterna klara sig om dom inte hade det "stygga" moderaterna att hacka på. Fördelen eller nackdelen är ju nu att hon nu får hacka på 4 partier, men det är ju fortfarande av  partipolitiska skäl mest lönande o hacka på det "stygga" moderaterna. Det säger liksom partiboken sen början av 1900-talet. Hade människor förstått att växling vid makten kan vara bra, då partierna har olika saker som är bra för landet. Det blir inte lätt för den nuvarande regeringen o reda ut en del misstag  som socialdemokraterna först nu börjar erkänna!
                                  Det var det! Jag är glad att jag kan tänka till själv o inte gå med i den "allsmäktiga" trons halvsanningar så att säga. Partipolitik är lätt att följa om den är poppulistisk. Att genomskåda en del av den är svårare
                                 I kväll spelar ju Tyskland o Turkiet semifinal i EM i fotboll. Där är jag ochså engagerad. Jag håller på Tyskland och jag tippa ju dom till att nå finalen tillsammans med Frankrike, men trodde Frankrike skulle vinna den! Jag gillar Tyskland och jag högaktar tyska folket för att deras "fanatism" för det största partiet sedan länge försvunnit! Tyskland gick mycket  framåt sen partierna gick varandra till mötes för 4-5 år sen. Det är kanske så det skall gå till för att ta tag i avarterna i dagens samhälle, eller vad säger du Mona Sahlin?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0