Apropå kritiken mot det svenska rättsväsendet

Ja, det berörde jag igår! Jag vill ochså påminna om igen att tidräkningen inte börja 2006.
                  I dagens Aftonblad står det: Han sparkades i huvudet- har väntat i fem år på på rättegången. Igår slog Jo larm till regeringen om de långa väntetiderna i rättssystemet. Kan vi överhuvudtaget tala om rättssäkerhet? frågar sig Aftonbladets Kerstin Weigl som mött människor det gäller Ett exempel är då Roman Gyodakyan som 2003  misshandlades svårt utanför ett gatukök i Kumla. Sedan dess har han väntat på rättegången. Det finns 2 vittnen till misshandeln och 4 gärningsmän pekades ut dagen efter brottet- trots det låter rättegången vänta på sig!  Sen står det så här i artikeln o det berörde jag igår: Att rättssamhället knakar i fogarna märks först på de mindre ärendena, de som inte ger så stora rubriker. Som går sist i kön till domstolarna.. Det handlar om brottsmål där ingen häktats, ingen är minderårig. man kan kalla det "småbrott"  O sen kommer det som jag berörde  igår  på bloggen: Men inga fall år obetydliga för brottsoffren, för de vanliga människor som levt i tron att systemet fungerar
                        Sen kommer det många fler exempel på vardagsmänniskor som "övergivits" av rättsväsendet.
Här finns ett stort parti i Sverige, ja det största, som jag inte röstat på sen en 15 år tillbaka. Deras prat om rättvisa, solidaritet o välfärd ger jag inte mycket för! Ordet bidrag, är det lika med välfärd? fanns med i den sista valrörelsen. Det är klart att folk som har det svårt skall få bidrag men att liksom sko sig på det ordet  för att få röster, det är cyniskt! 
 Nä, jag skulle vilja att Mona Sahlin förklara för mig de fina begreppen  jämställdhet, rättvisa, frihet m.m. Tycker hon verkligen de orden idag klingar lika fint i hennes mun efter ett långt socialdemokratiskt maktstyre där förnelkelser, bortförklaringar, maktfullkomlighet o självgodhet präglar ett parti som har satt skygglapparna på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0