Tidräkningen började även innan år 2006...

Allt från SVT-text: Klyftor ökade under S-regeringar. Ensamstående  mammor t.ex tillhör den grupp som släpat efter mest ekonomiskt.  2006 kunde 20 proc av dem betecknas som fattiga- med en ekonomisk standard lägre än 60 proc av medianlönen.
Det är en fördubbling av fattiga ensamstående sedan 1995. Även gruppen unga vuxna har fått det relativt sett sämre. Där har inkomsten minskat för dem mellan 20 och 29 år.
  Ja, Örebro län t.ex har haft den största arbetslösheten i Sverige när det gäller unga vuxna. Länet styrs av S. När det gäller pensionärer med låg pension. Ja dom har alltid blivit styvmoderligt behandlade. I en del länder får de betala mindre skatt än de som jobbar. Men inte i det här socialdemokratiserade landet!
                  FRA-avlyssning S-förslag redan 2005: Redan 2005 föreslog den dåvarande socialdemokratiska regeringen att Försvarets radioanstalt(FRA) bör få avlyssna internet och mobiltelefoner. Men bara vid misstanke om yttre hot. Uttökningen antyddes redan i höstbudgeten året innan. Förslaget var en kosekvens av den tekniska utveckligen och nya säkerhetshot som terrorism. Försvarsminister Björklund sade i en intervju till SR:S Ekoredaktion att " människors integitret skall säkras genom att  Försvarets underrättelsenämnd granskar verksamheten" 
Ja, jag tycker att det är synd att inte förslaget gick igenom redan då! Men det är klart, tänker man efter vilka deras samarbetsparter var så "våga" dom väl inte lägga fram förslaget.
                    Biobränsle ökar fattigdomen: Biobränsle ligger bakom 30 proc. av de stigande matpriserna i världen o har tvingat 30 milj. människor ut i fattigdom, enligt  hjälporganisationen OXFAM.. Det ökade bruket av biobränsle leder till brist på säd, sämre miljö och stigande matpriser. Biobränsle tar över jordbruksmark och tvingar jordbrukarna att odla på skogsmark och våtmarker, viktiga lungor i naturen. Oxfam uppmanar nu de rika länderna att skrota sina mål att öka användningen av biobränsle.
För flera månader sen kallade jag etanol för en blivande gökunge i det svenska samhället.
Jaa,  företrädare för de svenska partierna med Peter Eriksson i spetsen så går det när man inte tänker innan man handlar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0