Intressanta debatter på svt 1

Den första handla om pensionärerna och deras pensioner som är en het potatis för de politiska partierna. Inte blev man mycket klokare efter det men det gick nog inte  att ta några politiska poänger för partierna, ty pensionerna har ökat dåligt under en lång tid av år. Den socialdemokratiske representanten avslöjade dock att om dom kom till makten skulle dom höja pensionerna med ungefär 163 kr i månaden vilket mest ledde till hånskratt bland en del debattörer. När det gällde fattigpensionärerna så fick dom ju bostadsbidrag m.m. så riktigt så illa blev det ju inte. Mycket handlade om att de skämdes över att ha så dålig pension.
                                Den andra debatten handla om invandringen. Det gällde vad en freelancejournalist  skrivit i DN om en viss mörkläggning bland tidningar o journalister ang. denna. Han blev mycket påhoppad för jag tror han trampade på många ömma fötter. Han menade bl.a. att journalister har en diskussion och mörklägger negativa saker medan det råder en annan runt köksbordet i invandrarfrågan. För det är ju nämligen så att  folk vågar inte uttala sig offentligt om frågan för då blir dom kallade rasister av det s.k. etablissemanget. Dom som "skrek" mest o var hånfulla mot journalisten var unga vänstersympatisörer!
                               Men visst har journalisten rätt, det diskuteras helt annorlunda runt köksbordet än det görs bland tidningar och politiker. Folk fick ochså skicka in mail under programmets gång och det visade sig att 91 % höll med den modige journalisten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0