Minus för första gången i höst....


                                                                  RUNDAN
I morse när jag gick upp vid 1/2 8-tiden var det 1,8 grader minus. Den kallaste morgonen än så länge där jag bor i Askersund. Omvänd runda blev det ochså. Gick via kyrkogården, hamnen, strandpromenaden, hembyggdsparken , slingan o idrottsplatsen o hem. Det ångade ur Vätterns vatten o var disigt men alldeles lugnt.

                                                                     RUNDAN
Det här är kortet är taget söderut och visar mera ångan o diset över vattnet, o lugnet. Längre ner vid boulebanan stötte jag ihop med damen med taxarna. Under vår promenad längs strandpromenaden löste vi en del av världsproblemen. Innan hembygdsparken skildes vi åt. Damen gick åter mot stan och jag gick in i hembyggdsparken i god fart. Inget som"tog emot" men kände lite i knäna. Vägde runt 85 kilo idag. Nått kilo behöver jag gå ner känner jag. Jag tror min "matchvikt" ligger vid 83. 2 kilo gör faktiskt på sig.
                                                                   ASKERSUND
Kommunens budgetkonferens i Loka brunn i början av oktober har ju skrivits om I Nerikes Allehanda vid olika tillfällen, så även idag. Deltagare på konferensen var hela kommunstyrelsen utom vänsterpartiets representant, nämndorförandena, kommunledningsgruppen(ledande tjänstemän och chefer) och ekonomer. Vad som diskuterades var hur kommunens verksamhet ska förändras för att kunna klara budgeten nästa år och framåt. Kommer väl inte att redovisas förrän i december efter vad jag förstår.
                           Enligt kommunens ekonomichef var merkostnaden för att hålla konferensen på annan ort ca 40.000 kr och hon tycker det var en vinst att konferera på annan ort.
                                   40.000 är ju en liten summa i sammanhanget. Vad som som kan sticka en del i ögonen är väl att man åker på en konferens som gäller besparingar och samtidigt drar detta med sig en merkostnad på 40.000. Är det inte lite Grönköping över det?
Källa na/askersund, Jessica Uhlin.
                                                               SPORT
Jaa, Söderling hade ju sin överman i Federer i gårdagens tennismatch i Paris. Siffrorna 6-4, 7-6 antyder att det var en jämn match men ack nej. Fobin var alldeles för dålig i sin returtagning på Rogers servrar, Ingen chans. Alltså Federer är min store favorit. Vilken elegant, där har Söderling mycket att lära.
                                  När det gäller den allsvenska fotbollen så är det väl vara ganska klart att Kalmar blir Allsvenska mästare efter gårdagens omgång! O dom är värda det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0