M/S Sandön i Askersund


                                                        RUNDAN
 Idag blev det ju torsdagsrundan för SPF-medlemmar som vill följa med på en vad jag kallar" långsam runda i natur och konversationssyfte" d.v.s. vi tar det lungt, tittar på fågellivet o pratar om allt möjligt! Vi blev 2 st som börja vår runda i hamnen o där fick vi syn på detta tillfälliga tillskott i hamnen.
                                        Det här fartyget byggdes 1910 vid Eriksbergs mekaniska verkstad i Göteborg.  Fartyget byggdes för Karlskrona Fästning och gick under namnet Bore som transportfartyg för Blekinge kustartelleri. Sedan 1977 trafikerar fartyget Göta kanal, kanalkryssningar, o vad jag förstår populära sådana. Nu är säsongen slut på Göta kanal och från och med 29/11 kommer kryssningar med julbord att pågå till den 21/12 i Askersund. Från maj till december kan man chartra fartyget o beställningstrafik blir det ju då. sen börjar kanalsäsongen i juni. Kommer ochså att skriva om fartyget i Askersund, Vettervik som går med bl.a. skärgårdskryssningar, populära sådana.
                                  Ja, sen knalla vi strandpromenaden framåt och gick så småningom upp till hembyggdsgården o därifrån till centrum igen där vi skildes.
                                                       STÄDNING
 Ja, det är knappt jag vill skriva om detta tråkiga ämne men jag tycker ändå att jag känner mig till freds när jag gjort det. I köket verkade det som parakiten Kalla inte var särskilt förtjust över "tilltaget" Dammsugarn har hon ju vant sig med en länge men ja, hon hade väl en dålig dag. Det gick så långt så jag vänligt men en anning irriterat fråga Kalla om hon fått dåliga nerver?! Fick inget svar.
                                                      SPORT
  Ishockeyn igår var ju på 3 ställen, Viasat 1 som visa HV -Bern,  Viasat 3 som visa Sparta  Prag mot Linköping och tv4 sport som visa Leksand- Mora i allsvenskan. Den enda matchen som var något så när spännande var Sparta Prag matchen. Så den såg jag nästan hela tiden. Sparta vann med 4-2. 
                             När det gäller allsvenskan i ishockey så är jag lika undrande över MIF som Mff i fotboll. Mif förlora hemma mot Sundsvall med 2-1! I kväll kommer jag att se Rögle - Djurgården på Canal+. Leve idrotten!

                                                        

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0