SJ, ja just det!


Ja, barn-barnet Viktor har ju ochså åkt tåg till och från Askersund tillsammans med syster o kusiner. Om dom blev försenade nån gång på den färden vet jag ej, tror inte. Däremot tror jag att barn-barnen Måns o Emil blev det en gång på hemresan härifrån Askersund. Själv har jag blivit försenad ett par gånger innan jag åkte på den senaste resan!
Resorna går alltid till Hallsberg med buss, för nån järnvägsförbindelse till Askersund finns ej. Åker man sen till Stockholm t.ex. så är det raka spåret. Men det är det inte när man åker söderut. Då är det alltid nästan byte i Mjölby. Den här gången (tar ungefär en timme från Hallsberg till Mjölby) skulle jag  hoppa på tåget( x-2000) 14:15 för färd mot Hässleholm där jag skulle ta tåg (lokalt) till Kristianstad o sen buss till Simrishamn. Jodå, jag kom till Simrishamn men 2 1/2 timme försenad
                          På perrongen i Mjölby stod jag o andra o vänta o vänta. Nya bud i högtalarna. Det visade sig att x-2000-tåget från Stockholm hade fått tekniska problem och blivit stående på spåret oförmöget att köra vidare. Enl. utsago hade lufttrycket i tåget? sjunkit o då skall bromsarna slå till o sen är det kört!. Det som var tur i det hela var att det var dubbla spår just där tåget stanna. Det gjorde att ett mindre tåg kunde stanna vid x-2000 och via en enda ramp ta över passgerarna. Detta berättat av passagerare från Stockholm. Som sagt vid 16:45 tiden kom tåget till Mjölby och jag steg på. Vilken röra på tåget. Folk som inte fått plats o sitta stod o satt överallt, i korridoren, i utrymmet mellan vagnarna o på andra otänkbara ställen. Min platsbiljett gällde ju naturligtvis inte längre. Jag stod länge men lyckades skjuta några väskor längre in på nån slags rörställning som dom stod på o satte mig där. Väldigt bekvämt som ni förstår. Som väl var gick en man som hade sittplats av i Nässjö och jag kastade mig över den. Nästa problem var ju hur funkar det med resten av min resa med byten o sånt. Kaos rådde ju ochså bland tågpersonalen. En av dom trodde att jag skulle få åka till Malmö istället o ta lokaltåget därifrån till Simrishamn. Men strax innan Hässleholm ropades bl.a. upp att resande till Simrishamn går på lokaltåget till Kristianstad för vidare färd med buss till S-hamn. O det funkade o en av mina söner o hans minsta son hämta mig på stationen i Simrishamn. Jag pratade ochså under resans gång med en man som skulle flyga från Kastrup nån stans ut i världen. Den avgången var körd. Han påstod att han ej fick ersättning från SJ för den missade flighten!
                                      Ja, sen blev det ju hemresa efter några fina dagar i Simrishamn. Jag tog lokaltåget till Malmö o steg på tåget till Stockholm. Det visade sig att det ordinarie tåget gått sönder, iallafall hänt nånting, och ett nytt tåg stod på centralen. Nu slår det mig plötsligt. jag tror att det ordinarie x-2000 skulle kommit från Köpenhamn men som sagt nånting hade hänt. Allt hade väl gått i en hast för vagnsnummer fanns inte på vagnarna men jag kom rätt på min plats. Ja sen åkte vi mot Mjölby där jag skulle ta buss till Motala o sen buss till Askersund! Allt gick bra!
                             Men vet ni vad jag hörde när jag steg på bussen i Mjölby!  X-2000 FRÅN STOCKHOLM MOT NÄSSJÖ, HÄSSLEHOLM, MALMÖ ÄR FÖRSENAT PÅ GRUND AV.......PERSONALBRIST!!!!!
                                     Enligt folk jag pratat med är det för mycket enkelspår i det svenska järnvägsnätet(kapaciteten räcker inte till) och X-2000-tågen börjar bli nedslitna. Sedan har väl SJ blivit "tagen på sängen" av det stora ökandet av resenärer. Tjänar pengar gör dom ju som attan igen. Men det här duger inte SJ, det börjar bli skandalöst!
 Tänk vad folk blir drabbade. Förseningar o annat som t.ex leder till missat flyg, missad anställningsitervju, missat jobbet, kanske missat nått viktigt möte. Ja jag kan säkert räkna upp fler saker! Ja, det är mycket som går utför i det svenska samhället på många områden. Dålig planering o låt gå mentalitet.
                                                   Men svenska folket är som martyrer, finner sig i allt! Vi får ju börja säga ifrån om vårdköer, "tågköer" och mycket annat som börjat fallera under en del av 90-talet o hittils under 2000-talet.
                                                    Nu skall jag gå in i datan o dra ut ett papper från SJ o fylla i det om ersättning för förseningen. Det glömde jag förra gången!
                                          Jag kommer att fortsätta o protestera mot sånt som jag "genomskådar" o inte funkar i det svenska samhället. Har skrivit om SJ i Expressenbloggen innan. Där var det nån som ville påstå att SJ  inte är statligt längre. Det är det visst det. Den "ursäkten" går jag inte på!
                                         Men som sagt "protestbloggen" finns på Expressen och solen lyser just nu i Askersund! Halleluja!
                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0