Lite stadsbilder i menyn!


Idag vek jag av in i stan från strandpromenaden. Skulle gå o köpa fluortuggummi på apoteket o ta ut pengar på bankomaten. Den här bilden är tagen strax ovan busstationen rätt upp åt väster. Det som jag tyckte var intressant med motivet är att man kan se Landskyrkan på andra sidan av hamnen. Man kan ochså se hur backigt det är i Askersund. Och härifrån drog jag mig till torget som apoteket o bankomaten ligger intill.
Från torget gick jag rakt norrut mot hemmet. På vägen dit passerar jag Norra Bergen som det heter. Om det här är högsta punkten i Askersund vet jag ej, kanske hembyggdsgården ligger högre t.ex? Den ligger ju på andara sidan stan öster ut sådär. Här uppe ligger både sommarstugor o åretruntboenden såvitt jag vet. Historien om området har jag hört men glömt en del( det mesta). Men pittoreskt är här!

Jaa, här är väldigt fint. Askersund är en liten bortglömd pärla. Det var inte dumt att "lägga bi" här ett tag tills nästa, inte så långa seglats norrut. O när den färden är klar, ankrar jag för gott ! O var ankrar jag, jo i Hjälmaren med svartån. Där ligger som sagt en något större stad, gissa vilken!
                                         Motionen gick bra idag, som vanligt. Som vanligt, d.v.s. bra hoppas jag doktorn tycker om min status som jag skall gå till i morgon. Blodprover tog hans sköterska för 10 dar sen tror jag det var!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0