Intramuskelärt var ordet!


Intramuskelärt o subkutant var ordet. Och vad i all sin dar är det för snack. Jo, igår cykla jag upp till Solberga idrottsplats för att se om vaccineringen mot "grisinfluensan" kommit igång i omklädningsrummen. O det hade den o lång tid tog det inte innan det blev min tur. Och injektionen gavs intramuskelärt, d.v.s. in i muskeln i överarmen nån dm från axeln. O injektionen gjorde inte det minsta ont. Däremot blev jag öm i muskeln, men det är borta idag! Subkutant då. Jo, injektionen läggs i underhudsfettet, alla insulininj. t.ex. All right, det här skall ju en SSK veta även om han varit pensionär i 6 år!
                      Idag tog jag det ganska lugnt på rundan. Jo, dels för att det var -5 grader när jag gick ut och då fick ta på mig vinterkängorna för första gången för säsongen. Dom är ju tyngre än walkmanskorna. Och dels för att jag tog sprutan i går. Kängorna, fresten, fick jag av mina söner när jag blev 60 år, så dom är liksom innehavaren "still going strong"

Nere vid Vättern var det lite isbeläggning vid stranden. Tyvärr verkar det här lite mer vinteraktiga vädret försvinna. Redan på lördag skulle det bli regn i södra Sverige igen. Dit räknas ju faktiskt Askersund, endast några mil från Östgöta-och Västgöta gränsen. Sen fick jag gå upp till Apoteket och hämta ut min kolestorolmedicin som varit nån dag försenad. Apotek ja! Enl. uppgift skall apoteket gå över i privat regi, men bara ha en enda ägare efter vad jag förstod. Ingen kedja alltså ! Sen gick jag o beställde tid hos min assyriska frisörska. Till hennes o innan systerns salong har jag gått sen jag kom till Askersund. Googla om ni inte vet vad assyrier är. Skall ej blandas ihop med syrier även om en del av folkgruppen kommer därifrån! Jag tycker det är intressant med folkgrupper, i det här fallet i mellanöstern. Alla grupper har egentligen sitt ursprung från Semiterna, sägs det! Ja, sen hämta jag V75-program på spelhålan vid torget! Thats all! Tills nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0