Nu blir det nog dubbar på!


Ja, det skulle jag tro! Efter + 2,4 grader när jag gick ut  vid 9-tiden så var det 1,4 + när jag kom hem och nu är det 0,8 +! Den tillfälliga varmluften kom väl upp hit till gränsen mellan Götaland o Svealand. Fotot är taget igår ! Idag hade inte snön på marken i skogen påverkats nämnvärt men skillnaden syntes på träden där snön trillat av i tövädret. Däremot var det slaskigt o glatt på gator o trottoarer o dåligt sandat. Utanför villor uselt! Nu skall det bli betydligt kallare igen, knappt under - 10 på dagarna och kallare på nätterna!
                          Pang sa det bara så var julen väck. Jag unnade mig verkligen god mat o pepparkakor o nötter o fikon o gottis mm. Det blev nästan för bra. Den här veckan gick jag upp mellen 1,5 0-2 kg. Alla vet ju? att det är lättare att gå upp än ner i vikt . Men för en annan som kör sitt race med mycket motion så fixar jag min matchvikt igen.
         Jag fick mycket samtal särkillt på julafton. Det här med att fira julen i hemmet själv har jag inga problem med. Problem hade det nog varit om man hade varit ensam som människa, inga anhöriga, inga kompisar! Det kan säkerligen vara jobbigt! Fortfarande har jag inte sett min nya granne. Men några av de övriga grannarna i trappen har sett henne o pratat med henne! 
              Nu är det fresten nere på 0 grader. Det är bra tycker jag, friskare o roligare o gå ut, men nu när det slår om så blir nog vägarna hala. Hoppas folk kör försiktigt.
                 Jag fick mycket trisslotter i julklapp! Nu skall jag gå för 3 gången o hämta ut nya. Men än så länge har det bara blivit småvinster( max 50kr). Men man skall aldrig säga alldrig!
                 I kväll skall jag se på Frölunda mot Färjestad i tv 4!  Ishockeymatchen skall gå på tillfällig uterink( Ullevi) och lär komma att ses av över 31 000 åskådare. Och tur med vädret lär dom få eftersom det skall bli kallare. Jag skulle tro att det inte är så många timmar sen som det regna i Göteborg om man får tro på sista dygnsrapporten för västkusten!
                      Och mystiken tätnar i " tio små negerpojkar", Agata Christies deckare. 3 st har blivit mördade av de 10 isolerade människorna på ön. Nu börjar de 7 förstå att det är någon av dom själva som är mördaren. Jag kommer inte att avslöja vem som är mördaren. Jag läste boken för 40 år sen ungefär och jag har totalt glömt vem som begick morden. Spännande är det, en fiffig historia!
                 Ja, just det, minnet vakna till, alla dog! Förklara det den som kan!?

Jaa, jag måste ju visa kung "Salomo"! Ett av mina barn-barn, Tåtte snart 7 år, skickade bl.a. denna kungakrona till mig. Det tar jag som en komplimang! Kung Salomo var(är) ju vis och var son till kung David. Och jag tycker ju om dom trakterna som de levde i!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0