Hej, hur har ni det i kylan?


                                               SPORTEN
        Jag har ju haft många grenar o syssla med i helgen. 1 guldmedalj fick vi o det var genom Helena Jonsson i skidskyttet. Det som jag mest konstaterar är att Sverige inte var bland de 10-12 nationer som tog medalj i vm i utförsåkning. Det tycker jag inte är godkänt. Som vanligt var det en del mer eller mindre "fjantiga" bortförklaringar! Jag drar dom inte!  I genrepet till vm i längskidåkning som börjar på torsdag, gjorde många svenskar bra i från sig. Anders S vann 15 km klassiskt o Johan O blev trea o övriga 2 svenskar gjorde bra ifrån sig!. Damerna gjorde ochså ett bra genrep. Alla 4 bland de 18 bästa. på 10 km klassiskt. Anna H blev nr 7 o Charlotte K. blev 8.
                           I fotboll så vann Inter med 2-1 över Milan efter omdiskuterad hands vid ett av Inters mål. Zlatan var lysande i Inter tillsammans med Adriano. Det var inte lätt o se Adrianos "armmål"  för domaren eller linjedomaren. först på huvet o sen ner på armen. O fort gick det. Domaren har inga repriser o se på som vi. När det gäller Barcelona så tappa dom en poäng borta men leder forfarande med 10 poäng över Real Madrid
                                   Efter mitt sportande framför tv:n och "nervösa" knaprande på jordnötter i helgen blev det motion idag. J-ligt skönt i det kalla (-4.0) o mulna vädret, dock utan blåst, och jag tog min vanliga runda.  
                 Vädret har ju inte ändrat sig mycket, vintern består o isen har nu lagt sig nästan överallt i hamnen. Änderna har bara en liten"pöl" att simma i!  När jag kom gåendes så låg dom som på översta bilden med de 3 ankorna närvarande. Tittar man noga så kan man se den vita ankan.
                                    När dom sen fick syn på mig så kom en del gåendes o en del flygandes. Det blev ett väldans kakalorium. Dom förvänta sig naturligtvis säd o bröd men det hade jag inte. Men jag hade nog inte kunnat fördela det rättvist bland flocken. Jag har för mig att kommunen matar dom här nere i hamnen o en del andra människor ochså. Jag tror ochså att dom äter upp sig bra på hösten för det var inte nån som såg sjuk o avmagrad ut.  Ja, det var en otrolig massa änder som samlades.
                         I morgon tänker jag ta en runda norr om stan o gå runt en liten sjö som heter Gårdsjön. Där är så vackert på sommaren, säkert nu ochså!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0