Jag kör på.....


Jag kör mitt race som jag brukar säga. O jag tröttnar alldrig att gå i naturen o ta mina naturbilder. Naturligtvis har jag hjälp av livslust o av en fantastisk natur. Sen har jag ju Expressenbloggen. Där  kör jag ett annat sorts race som ochså har med livsvilja att göra.
                           Idag var det mulet, minusgrader o lite snö i luften när jag knalla ut på min runda. Som ni ser så är det full vinter, precis som det skall vara den här årstiden. Jag fick som jag ville. Bad till "Godfather" o han hörsammade min önskan. Jag tycker att jag för det mesta blir hörsammad men nu ställer jag lite större krav. Jag ber Honom just nu om en V-75-vinst eller Lottovinst så att jag först kan åka på lång semester till Slovenien och därifrån blir det Israel och den semestern skall bli riktigt lång!  Ja, håll tummarna!  Fotot ovan är taget mot bandybanan i Askersund öster ifrån!

Sen knalla jag vidare österut ner mot sjön. Nu ligger ju isen överallt och det kom en liten snöby som synes. Jag hade säkert kunnat gå här på isen till dit strandpromenaden börjar. Men det får bli en annan dag.

Jag gick upp mot skogen igen och det här fotot är tagen i Hembyggdsparken på väg mot Hembyggdsgården. Tänk det här ligger "inne" i stan. Här såg jag ochså lite viltspår av räv( tror jag) och rådjur eller hjort för jag har sett bådadera då det var den långa vintern 2005-2006. Det är inte sä mycket folk ute o går nu som annars, väglaget?

Sen kom jag ju till Hembyggdsparken. Det här är en vattenpost som stått inne i Askersund innan det blev vattenledningar. Vattnet kom från en källa antagligen. Det måste varit mer än hundra år sen? Här träffa jag 2 bekanta, mannen med hunden som jag med nästan varje vecka och smeden som jag fotografera i smedjan. Det fotot har varit med här på bloggen och han hade varit inne på nätet o tittat sa han.
                        Sen knalla jag som vanligt ner till strandpromenaden och gick via hamnen hem.. Några ungdomar var ute o åkte moped på isen, någon pimplare gick ut mot sitt "hål", antagligen. Isen börjar nu att breda ut sig lite mer nere i hamnen men under bron så är det mer fart på vattnet så där och i närheten är det fortfarande öppet vatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0