På promenad


     Oj,oj oj!  Slovenien var det!
Utsikt mot Vättern.
Vi var ute o gick några halvlånga runder i Hjo. Ja, snarare Björkenäs då. Här var det o hade det varit nästan lika kallt som i Askersund. Naturen här är ju helt annorlunda mot för i Askersund. Inga öar o holmar. Däremot kan man ju se andra sidan av Vättern, den som gränsar mot Östergötland. Vättern är ju bara 2 mil bred ungefär. O 13 mil lång. Omberg ligger mitt i mot Hjo. O på 40, 50 o 60-talen åkte vi på somrarna med ångbåten Traffik från Hjo till Hästholmen o där ifrån gjorde vi utflykter till det vackra Omberg. Jag har för mig att Omberg numera är naturresarvat.
                Idag i Askersund har det snöat o tempen är på väg upp mot tö verkar det som. Själv har jag mys o pysseldag och datadag. I morgon börjar strukturerad motion igen. Där ges ingen "pardon". 
                Jag har faktiskt "plockat" ner alla Europas länder till datan med kartor ,historia och allt. Fnns bland favoriter. Så när jag t.ex. trycker på Slovenien så kommer karta på landet upp, historien, vilken religion, namn på städer, floder, sjöar m.m. Jag har blivit intresserad av Slovenien, en liten udda provins i det FORNA Jugoslavien. O religionen är Romersk-Katolsk. Så det är inte bara Kroatien som var och är katolskt i det forna Jugoslavien!
             Jag var inne o titta lite på Slovenien, nu precis. Det finns bara 2,1 milj innevånare. O landet gränsar mot Italien, Österrike o Kroatien. Landet har en kuststräcka som endast är 4 mil lång. Och landet består av höga berg o djupa dalar. Jag glömde o se efter vad huvudstaden heter men jag är nästan säker på att den heter Ljubliana, ja, nått sånt. Jag kan tänka mig att det måste vara väldigt vackert där! Ja, "farbror lotto" tänk på mig! Jag vill gärna resa till Israel igen och Slovenien. Sen blir jag nöjd!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0