Åskväder över Medevi Brunn!


Igår var vi en 10 st pensionärer som åkte på vår årliga utflykt till Medevi Brunn, 2, 6 mil från Askersund o några kilometer in i Östergötland. En  halvtimme innan vi skulle åka åska det o blåste o föll regndroppar stora som, ja, små vindruvor, typ.  Större banne mig. Jag tänkte, här blir ingen resa! Men( vi skulle åka 14:00 från tullplan, en bit ifrån där jag bor) plötsligt kvart i 2 så upphörde regnet men åskan hördes ändå. Men jag tog cykeln o cykla som en furie ner till tullplan och resan blev av! Trots muller men inget regn beställde vi kaffe och gick ut o satte oss för att lyssna på brunnsorkestern när vi kom fram till Medevi!

Ja, vi satt ganska nära paviljongen där orkestern spelade sin humpa-dumpa låtar, brunnsmusik. Dom spelade även ett pottpuri med Ulf-Peder Olrog låtar. Javisst, allt går med konserverad gröt! Men mot slutet fick alla springa inomhus för det börja o blixtra o knalla o störtregna. O inne på fiket satt vi väl en halv timme innan vi gick ut till bilarna o åkte hem. O sen åska det mer på kvällen. O i natt vakna jag vid 4-tiden av att det knalla. Men jag somna igen!
                                   Idag är det kvavt ute och faktiskt 23 grader här i Askersund.  Numera har jag arbetat bort min ångest när det åskar. Respekt har jag ju för åskan, naturligtvis! Hurdå? Jo, egenterapi! Inomhus är ju ingen fara, mikroskopisk, Tittat  mycket i datan ang. åska. Igår satt jag t.ex. o tippa V-75 när det åska. Sen har jag gjort något som är bra i grunden! Alltid erkänt o pratat om för folk att jag inte tycker om när det åskar, får ångest. Det är mycket bättre än o hålla masken o verka tuff o spela "Allan" som det heter, anser jag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0