O vad gjorde jag idag då?


Jo, mina Örebro(Södra Bro) kompisar Rolf o Ann-Marie kom och hämta mig vid 10- tiden för att åka o besöka  Bastedalens Kinapark 1 mil söder Askersund. Den här parken är ganska känd och i sitt slag en unik anläggning i Sverige. Här finns berg o sten, paviljonger, dammar och växter i en fin harmoni. Själv har jag varit här med mina föräldrar för länge sen,  o med min familj för många år sen. Prata med en av mina söner igår och han kom ihåg det och trodde ochså att min mor var med!
                                  När man börjar vandringen i parken så kan man hälsa på den här Buddhastatyn som liksom sätter sin prägel på det hela, fridfullt på nått vis!

O fridfullt är det i den vackra parken med sina dammar o unika växter o paviljonger. Mycket vackert är det!

I mitten av parken gick den här gräsvägen  där vi kunde se allt i den långsmala parken omgiven av bergväggar. Vi kunde ochså gå en del på sidorna och det här fotot är taget innan slutet på denna fridfulla vandring. Numera är Kinaparken knuten till Bastedalens Herrgård vilket nog har gynnat parkens fortsatta skötsel o "välbefinnande" så att säga!

Sen på hemvägen stannade vi på rastplatsen vid Hammarsbron och beundrade den vackra utsikten över Vättern o åt vår medhavda matsäck

O sen parkera vi på torget i Askersund och gick längs strandpromenaden till bron över till Borgmästarholmen där vi drack kaffe på serveringen. Vi hade det väldigt trevligt och diskuterade bl.a. min så småningom förestående flytt till staden där jag växte upp, Örebro. Bl.a. skall jag när jag åker dit om några veckor till Roff o Ann-Marie gå upp på ÖBO(Örebrobostäder) o sätta upp mig på kölista! O sen skall vi gå på allsvensk fotboll o göra ett besök i Arboga  mm! O mina andra kompisar Sven-Arne o Margareta skall jag ochså träffa. O när jag reser hem tänker jag hälsa på min kusin Åke i Kumla. Det är vekligen på tiden! Jag säger bara, alla tiders!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0