Från dis till sol!


Då var det premiär för söndagsrundan igen. När jag gick ut kände jag mig trött för en gångs skull. Kanske var det så att den timmen man förlora i natt hjälpte till? Det var väl ca 2 + när jag gick ut o nu har solen tittat fram o det kommer väl att ta på snötäcket för som synes är det gått om snö inne i skogarna i Askersund. Idag hörde jag en spillkråkas läten i hembyggdsparken. Faktum är att hackspettarna är stann -och strykfåglar som det heter, så dom övervintrar i Sverige. Några andra djur såg jag inte till förutom ett par kajor o småfåglar.

Nere vid strandpromenaden såg jag gravanden o de 2 doppingarna igen. Den här gången var dom inte så rädda. Doppingarna är nog skäggdoppingar och dom har inte fått sin färgprakt o tofsar ännu. Här har dom tydligen gått om fisk vid strandkanten. Vättern är fortfarande isbelagd till 90 % ungefär här i Askersund. Hur långt ut vet jag ej!

Inte så långt från gravanden o hans kompisar går en å ut! Där är det isfritt o hit har en mindre flock änder tagit sig. Idag var det moddigt o gå skogsrundorna o här nere vid strandpromenaden slaskigt, plaskigt o skitigt. Jag längtar ju efter att få ta de betydligt lättare walkmanskorna på mig men det lär dröja ett tag ännu. Rundan gick utmärkt med tanke på vänsterhöften, det var länge sen jag hade så lite känning av den!
                                              Jag tycker till om fotbollen igår, alltså VM-kvalet i Portugal. Visst det är bra att spela oavgjort men det är bara ett lag som direktkvalificerar sig! Jag trodde nu att jag skulle få se lite offensivare fotboll när yngre spelare fick chansen. I helsicke heller! Dom spelades in i det defensiva tänkandet!  Danmark vann här nere med 3-2 i höstas. Det är ett mycket mindre land än Sverige så det pratet vill jag inte höra talas om. Nä, jag " missar" gärna ett slutspel  för att få en annan inriktning än det fega försvarstänkandet som Lagerbäck står för! In med en ny förbundskapten som vågar tänka mer offensivt som Danmarks gör. O stå o slå bollen över kortlinjen hela tiden, nä fy attan för sån fotboll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0