Hur är det idag borgmästarn?


Jag tänkte hälsa på borgmästarn idag och fick ta bron ut till holmen. Det går nog inte o lita på isen längre. Vädret var disigt idag o råkallt så jag hoppades att borgmästarn var påpälsad. Om han var nykter är en annan fråga!

Satt han på verandan månne. Jag målade upp en bild att borgmästarn satt där nånstans i en tjock päls med sina vänner o drack punsch o rökte cigarr. Ja, ärtsoppa åt dom naturligtvis, det är ju torsdag idag. Med förväntansfulla steg gick jag vidare mot serveringen. men ingen sång, inga skratt, inga fniss från glatt kvinnligt sällskap eller glada tillrop! Men visst kändes det trivsamt att tänka på hur livet kunde vara på 1800-talet. Jag hade gärna varit med i sällskapet! Vila i frid, borgmästarn!

Med borgmästarns ande vilande över mig fortsatte jag promenaden på ön. Ingen fågelsång ännu, inget djur eller människa i sikte. Som synes fortfarande lite snö o isarna låg som sagt runt ön. På nån kilometers avstånd västerut kunde jag höra o se lastbilarna på riksväg 50. När vitsipporna blommar för fullt här på ön o fåglarna sjunger då går jag hit varje vecka!
                           Annars gick rundan bra i plasket o halt var det på vissa ställen. Vad rörde sig i huvudet, inte mycket! Jo, jag tänkte på att ikväll börjar ju kvartsfinalerna i hockeyns elitserie. Jag skall se på Timrå-HV71 på canal +. På kanal 9 skall Brynäs-Färjestad gå. kanal 9 ja, vem äger den. Tv 4 sport har jag på mitt Viasat-paket men där ingår inte kanal 9. Jag trodde inte jag hade tv 4 sport heller på  Viasat men för ett halvår sen nånting så fanns kanalen plötsligt där. Får in o kolla igenom Viasat igen. Ja dass var alles, aufwiedersehen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0