I helgen kommer våren!?


Skulle bli en 6-7 grader i helgen i Askersund till helgen enl. SMHI:s dataprognos. Men i kväll skulle det bli snö o -1 sa dom. Jaa, nu får det gärna bli vår för vintern har inte varit så dum här i Askersund. I Hembyggdsparken har det nog varit snö i 2 månader, ligger ju rätt högt. Men innan dess var det några småperoider både i november o december. Den näst bästa vintern sen jag flytta hit. För ingen förknippar väl vintern med regn o blåst o plusgrader. Det här huset är nog sommarbostad, tror jag. Har inte sett nått folk där på länge. Några 100 meter härifrån sluttar det rätt brant ner mot Vättern och där ligger ochså några mindre sommarstugor

Efter en bra tur i Hembyggdsparken genade jag över en bergshäll ner mot östligaste delen av strandpromenaden.

O längst ut på promenaden ligger det här kommunala badet.  Till den lilla ön i bakgrunden kan man gå ut på en liten bro. O på ön är fint kan ni tro när det grönskar. Jag har själv inte badat här. Föredrar kommunens bad på Borgmästarholmen.

Sen vände jag på klacken o gick väster ut på strandpromenaden och nådde så småningom hamnen. Där fick de många änderna mat. Ja, dom har det bra här nere tills en del av dom uppsöker sitt "sommarställe" vid strandpromenaden en bit öster bron till Borgmästarholmen. O dit brukar de 4 ankorna ochså följa med.
                       Full fart idag igen på rundan. I hembyggdsparken så jag 2 rådjur som stannade o titta på mig på 100 m avstånd. O då retar jag upp mig på att jag inte har en kamera som zoomar in bättre! All right, Det går snabbt över. På min blogg i Expressen brukar jag nån gång säga" jag retar inte upp mig, jag konstaterar" Retar man upp sig för mycket kan man få ont i magen.
                             I kväll skall jag se om Timrå går vidare till semi i ishockeyslutspelet. Dom vann ju över HV igår och leder med 3-1 i matcher i bäst av sju. Färjestad gick ju vidare i går och Frölunda kan, om dom vinner mot Luleå idag, ochså gå vidare. O Zlatans Inter åkte ut ur Champions Leuge i går. Och i vilket land spelas den bästa fotbollen. Ja, i England! 4 lag gick ju vidare. Jag anser att det största hotet mot dessa 4 lag är Barcelona och Bayern Mynchen med Porto som en liten outsider!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0