Otroligt vackert o flödande sol!


När jag vakna i morse trodde jag inte mina ögon! En dm nysnö, märktes särskilt i skogen. o -4,8 grader! Bara tacka o ta emot faktiskt!. Att se solen flöda, vinter som sommar är ju en fröjd! Våren kommer o sommaren kommer men carpe deum! Det var lätt snö o pulsa i och jag var ensam på banan. Ingen annan hade gått innan mig på första skogsrundan!

Det här är ochså från första skogsrundan. Många spår av djur syntes, dock inte av hundar. Inga människor hade ju gått innan mig. Spår av hare sågs bl.a. och massor av rådjur, ovanligt många. Inte sett så många i vinter. Och jag såg en 5-6 rådjur men inte i flock utan en o en eller två o två. Dom stod inte stilla en stund som dom brukar göra när dom får syn på en utan dom sprang o sprang fort! Jag såg spår som jag som amatör inte kunde tyda. Hare är inte svårt, katt är inte svårt, älg, dovdjur o rådjur är inte heller svårt att känna igen!

Men uppe på toppen av första skogsrundan fick jag syn på detta avtryck. Spåret var en decimeter långt, minst o cirka, ja ni ser bredden, 5-6 cm minst. Jag har ju läst om lodjurens närvaro kring o i? Askersund. Jag kan ochså säga det att ett kattspår är inte fjärde eller tredjedelen så stort som det här färska spåret! Det kan ju förklara rådjurens "stirrighet"! Sen var det ett spår med rätt stora avtryck där så att säga bakbenen satts ner i samma spår som frambenens. Så brukar man ju kunna skilja vargens från hundens t.ex. Vargen brukar gå rakt fram hunden tar ut fler svängar. Tänk o haft nån viltvårdsexpert med sig, eller jägare!. Det har ju varit snö i skogen här hela vintern men så mycket spår har jag inte sett någon dag som idag!

I hembyggdsparken var det ju lika mycket snö. Växla några ord med han som har hand om det på hembyggdsgården innan jag begav mig mot strandpromenaden. Jaa, här ser ni ut över Vättern. Såg en man som var ute å åkte skidor på den snötäckta sjön. Nån gick. ochså på isen.
                               Sen kom jag så småningom hem efter  en åter intressant runda med alla spår hit o dit! Spännande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0