Det gäller ha fötterna på jorden och.....


Jag tycker om sådana här bilder där solens strålar anas. Längst upp till höger i grenverket ser man faktiskt moder Sol. Vilket väder i dag ochså! O inte mycket blåst. De många kanadagässen ligger fortfarande en liten bit ut från strandpromenaden och där i närheten kom en del änder och de 4 ankorna simmande i fin v-formation. Jag lade märke till att den vita ankan var näst längst fram, tvåa i hierarkien?

Innan jag gick ut på min runda fick jag reda på att min kusin Åke i Kumla dött för några dar sen, 79 år gammal. Den här bilden av fortfarande blommande hibiskus tillägnar jag Åke.
                     På cykelresan hem från Örebro i somras besökte jag äntligen Åke o Ragnhild i deras bostad. Åke satt i rullstol men var pigg. Vi pratade om vårt kära Björneborg i Gällersta o om allt annat möjligt. Vi hade inte setts på många, många år . Det känns skönt att jag hann besöka Åke och han uppskattade verkligen besöket.
                          På vägen hem på min runda stannar jag alltid till på norra kyrkogårdens minneslund! Det har blivit en bra vana. Sätter mig ner o tar det lugnt. Tänker på anhöriga o kompisar, både dom på jorden o i himlen. Ibland ber jag en "hemmagjord" bön för dom. Det är bara att ha fötterna på jorden o händerna mot himlen. Idag fick Åke vara i centrum i min "församling" ! Det gäller att förlika sig med "sitt öde" i all "oändlighet"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0