Idag motion, igår Ånnaboda!


Idag gick jag ut på min runda i regnet. Den gick snabbt o bra. Varken ryggen eller hälsporren hade en chance.  Dom fick vad "dom" tålde"! Idag är det bättre. Sofflocket o värktabletter är inget för mig!
              Men igår var vi 7 st från SPF i Askersund som åkte till Ånnaboda för den årliga tävlingen mellan 5-mannalag från olika pensionärsföreningar i länet. Socialt o kul! Bland grenarna ingår hästskokastning o pilkastning mm. Men innan vi börja med tävlandet så gick hälften av deltagarna runt den mycket vackra Ånnabodasjön o svarade på frågor som var uppsatta längs vägen.Foto från resguiden.se

Här har vi en del av gänget inna vi tävlade. Tävlandet gick bra o roligt hade vi ,tycker jag. Vann gjorde vi inte men vi fick ihop bra med poäng. Det var nog ungefär 75 lag som tävlade men deltagarantalet sjunker år för år. Vädret var skapligt , regnade inte, men en envis dimma blev kvar nästan hela tiden!

Innan priserna blev utdelade satte vi oss vid det vänstra bordet och åt av våra medhavda matsäckar o pratade om allt möjligt. Om det hade regnat hade vi kunnat gå in i lappkåtan o satt oss, för där fanns ochså bord med bänkar. Jaa, det kom jag ihåg att jag legat över i en mindre kåta tillsammans med andra ungdomar nån gång i slutet på 50-talet men inte i Västerbottens lappmark där jag vistades ett halvår utan jag tror nånstans uppe i norra? Ångermanland. Jag minns vi hade sovsäckar o att min sprack av nån anledning! Tänk vad en lappkåta i Ånnaboda kan få en o minnas!

Ja och här har vi guben själv. Det är väl ingen risk att han spräcker sovsäckar nu för tiden?

Välkommen Måns. Han är bror till Emil o kortet har jag tagit när han komfirmerades i början av juli Måns är 15 som ni förstår och är nog fortfarande med i scouterna och innebandy spelar han! Ja och nu har jag kvar 3 barn-barn till att "presentera"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0