Vantar på, framåt marsch!


Efter gårdagen filosofier om, av mig önskad ordentlig vinter, så blev det nattfrost här i Närke o i andra delar av landet förståss. Men det blev ytterligare en fin dag. + 1,3 grader när jag gick ut vid nio-tiden. O strålande sol! O vantarna fick vara på till att börja med.

Några som inte verka frysa var min favoritkvartett, de förrymda ankorna. Dom är riktiga sollapare, ja, det är ena riktiga livsnjutare, ankorna o deras kusiner änderna. En hund gick förbi med matte på bara nån meters avstånd, men, ah det var väl inget med det!

Når som inte var tysta när hunden gick förbi på strandpromenaden var de här Kanadagässen som snattrade o tjattrade vid åsynen. Det kommer kanadagäss varje dag o landar i Vättern. Dom kanske just nu har vattnet som bas här och flyger ut på mornarna o uppsöker jordbruksmark där de äter på fälten av spillsäd o nysått antar jag. Inte populära fåglar hos jordbrukarna. Har försökt titta efter om det dyker upp nån annan art av gäss, men det har jag inte sett.  Jag tittar i fågelboken. I Sverige finns kanadagås, vitkindad gås, prutgås, grågås och sädgås. Ja, fjällgås ochså.
                    Igår spela Zlatan igen i champions L. Jag tycker han blir bättre för varje gång i Barcelona. Inga mål gjorde han, trots bra chanser, men vilken passning han slog till Pedro vid 2-0 målet. Arsenal vann ochså! Djurgården vann i ishockey över Skellefteå vilket jag gläder mig till! Mif van i hockeyallsvenskan borta mot Västerås det gläder mig ochså!  Källström gjorde mål för Lyon men Liverpool förlora mot Fiorentina! I kväll är det fotboll igen i Champions L, oj vad jag njuter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0