Din adapter får ingen kontakt med nätverket!

Förra veckan kom jag ju hem på måndan. Den 27 skulle bredbandstelefon o bredbands digitaltv kopplas på enl. avtal. Bredbands internet via uttag hade jag sedan ett år. Telefonbolaget hade dragit in fiberoptiken till lägenheterna i huset för ett år sen. Men nu ville jag ha allt från bolaget utom mobiltelefonin som jag har på kontantkort. Allright,  i fredags kopplades alla adaptrar o switchar in med hjälp av utomstående som hade hum om det hela. Efter förrättat värv lyfte vi på telefonen some ej gått o ringa på sen den 27 på det gamla viset, urkopplat!  Ja, så lyftes luren och vad hördes jo "Din adapter får inte kontakt med nätverket" och när vi kopplade på digitaltv:n( nya boxen) så blev det inte heller kontakt utan rutan visade 2 gula prickar o en röd! Vi kliade våra huvuden o kollade så alla sladdar var rätt  isatta i switchen o telefonboxen. Inget hjälpte! Medhjälparen gick hem utan att det funkade.
Jag ringde till telefonbolaget och frågade vad detta berodde på att en röst sa följande som beskrivits ovan. Jo, det betydde att påkopplandet skjutits upp till söndagen den 1 augusti av telefonbolaget utan att förklara varför. Så igår kunde jag slå in koder på telefonen och skriva koder på tv-skärmen o trycka på ok och nu funkar allt!
Jag har numera "bara"4 sportkanaler via telefonbolagets utbud och sen har jag ju kabeltv (husets) från samma telefonbolag. Det räcker gott har jag förstått men jag undrar hur det skulle gått om jag inte följt skrivet avtal. Jag hade inte fast telefoni på hela förra veckan. Stänga av det gamla systemet gick bra men att koppla in det nya på telefonen enl. avtal gick inte!!
Jag får säga det att så bra bild som jag har på sportkanalerna som ingick i avtalet digital-tv har jag alldrig haft så det förtränger det övriga strulet!
Blåbärsplockning o cykling har det inte blivit i veckan p.g.a. vädret men jag har 1 o 1/2 fack fyllt med bär så blir det bara soligt o torrare i markerna så fyller jag snart upp med vad jag kan!
O Sverige tog en medalj i friidrotts-em! Fler lär komma i sim-em som lär börja nästa vecka. O det bästa av allt! Snart kan jag se Engelska premieliege o Championsliege på mina sportkanaler som jag beställt i det nya bredbands- paketet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0