Hä bar o kör på!


                   Ja visst blev det motion med cykel som jag sa. Och mot Snavlunda. Den rundan är på ca nån timme. Vädret var bra idag trots varningar om åska o regnskurar. Det har jag inte sett nånting av hittils men nära Skåne finns ett område såg jag på datan. Och idag är det stora rubriker på kvällstidningarnas löpsedlar om att det fina och varma vädret skall återkomma. Varmt har det varit hela tiden, tycker jag.. I Askersund har det varit över 20 grader i skuggan varje dag, regn eller inte! Namnet på sjön som jag cyklar förbi ca 5 km från stan känner jag inte till. Gårdsjön heter ju den alldeles i Askersunds närhet.

        Tyvärr blir även ormar överkörda av bilar! Den här fotografera jag nära Snavlunda längs vägkanten! Själv ser jag vilken art det är. Gör ni det? Ta hjälp av mina inlägg på denna blogg om arterna i Sverige! Natur o djur är kategorin!

               På hemvägen vek jag av de hundra meter som behövdes för att komma till "ingången" av Tjälvesta ängar. Tyvärr syns inte namnen på de sällsynta växterna på tavlan. Kanske det går att förstora upp bilden, jag vet inte? Jag räknar upp en del istället! Skogsvicker, backsippa, skogstry, vätteros, smörblomma o lungort. I sjöar bl.a. blomvass o brudbröd. Det finns som sagt naturligtvis mycket mer! Området är ju mycket unikt i Sverige.
                Idag har jag ingen aning om vad det är på tv men igår gladde jag mig åt av att se Sveriges nygamla landslag med Zlatan i spetsen spela sån fotboll som inte går för att vi är ett litet land. Men det tror vår nya förbandskapten!!! Heder åt honom som prövar nått nytt och satsar på en del unga med "superlöftet" Ola Toivonen i spetsen!!! Han o Zlatan där framme växelvis! Det kan bli något stort!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0