En olidlig spänning ...

Jaa, det känner jag just nu för när jag skrivit detta julaftonsinlägg så skall jag skrapa en hel drös lotter. Det har blivit en tradition sen jag flyttade upp hit till Askersund på förmiddan, för jag kan inte hålla mig längre. Till mig själv har jag ochså köpt några i julklapp !

              När jag tittade ut från balkongen i morse så uppenbarade månen sig i en väldig tydlighet i det 15 gradiga kalla vädret. Nu var det lite halvmörkt när jag tog bilden så blixten slog på. För ute var det lite disigt o det singlade ner några snöflingor. Men månens yta syntes tydligt för mina ögon! Och det som ser ut som ett moln är snö som hänger ner från taket ovan balkongen. Fantastisk likhet med ett moln ! Riktigt konstnärligt blev det !

                Min "köksmästarinna eller "kökets härskarinna" Kalla är en dam med skinn på näsan, förlåt näbben ! Men min axel sätter hon sig numera på när jag står vid vasken och för det mesta kommer hon trippandes över bordet, hoppar opp på kanten av grötskålen och låter sig väl smaka. Man kan kalla henne för en dam med stil ! En cool sådan!

               När det är julafton så tänker man givetvis ännu mer på sina anhöriga som man älskar! ! Men för mig som har framtidstro o hålligång både i "hjärta o hjärna" så är det inget som får mig att känna mig "ensam o snyftande". Jag har som sagt så många fina minnen av egna jular som barn och med barn o barnbarn m.fl.
Att fira jul själv betyder inte för mig en "olidlig ensamhet".
                   Fotot är från mitt hittils yngsta barnbarn Abbe ! Han får symbolisera min känsla av icke ensamhet !
      Ja, just det ! Nu blir det ju julskrap och eftersom jag hade lite smaktest av julmaten igår kväll, under V-75 loppen (blev inget) bl.a, så känner jag mig lite däst och har ätit en klen frukost ! Så nåna goa julmackor o annat "snask"( nötter mm) blir det inte förrän till Kalle Ankas jul o sen blir det ju hela det invanda köret på tv. Men jag kommer att se "Tomten är far till alla barnen" på fyran som jag tycker är väldigt rolig av nån anledning. Det får bli min nya jultradition !  Ja, god jul o kram på er från alldeles just nu i nuet !!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0