Klass 2-varning var ordet !


              Så här ser min utsikt från balkongen ut idag ! Vädret är disigt med -14 grader och lugnt. Men det är så mycket snö så skulle blåsten tillta så får vi problem även här och det har vi ju haft med tåg och trafik i hela landet. Och är det egentligen så konstigt?
              För Österlen, Bornholm(DMI), Blekinge o närgränsande områden är det idag utfärdat en klass 2-varning. Jag tittade på en radarbild för en stund sen och då var snöfallet uppe även mot Småland o inte bara kusten där ! 1 till 2 dm snö skall det komma enligt SMHI.
             Jaa, i går skrev jag ju om det här med att jag upplevt de värsta snöstormarna på Österlen när jag bodde där i Simrishamn. Jag kommer ihåg flera bl.a. en till påsken på slutet? av 60-talet som slog till väldigt hastigt o utan förvarning !
           Den jag kommer ihåg mest var i februari 1979 då bl.a. Österlen o Söderslätt var mer eller mindre isolerat i nästan en vecka. Trelleborg var fullständigt isolerat och bandvagnar fick sättas in i dom här områdena för att bryta isoleringen till dom som blev sjuka eller skulle in till BB. Drivorna var flera meter höga och den sista snön försvann inte för än i maj har jag för mig. Om folk hade lika dålig förståelse för vädrets makter då det vet jag inte men inte gnälldes det som det gör nu, inte som jag kommer ihåg?!
             Idag skall jag gå och handla det sista o tippa till uppesittar- V-75:an i kväll som går på TV 4 sport. Resten av dan blir det lite dammsugning o myspys. Vi hörs som hastigast i morgon, gott folk !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0