Jag vägrar att gå med domedagsprofeterna!


Ja, det gör jag på de flesta områden. Det är mycket enklare att gå med i poppulistiska domedagshjordar o gömma sig o "jamsa" med!!
                        Särskilt en sån här dag vidhåller jag utan att vara klimatexpert att speciellt Moder Jord och Herr sol  med benäget bistånd av  oss människor klarar biffen. Det kan ingen av oss nu levande motsäga, expert eller icke, för vi kommer inte att leva på långa vägar så länge för att se hur det blir med alla domedagspredikningar.
              Sen är det ju det här med klimatskiftningarna under miljoner o årtusendens lopp. Bl.a så var ju t.ex. 1600-talet mycket kallt mens 1700-talet var mildare. Jaa, i vårt land o i norden är det ju golfströmmen som håller upp värmen. Skulle den ändra riktning o inte gå så nära Norge t.ex. så hade vi fått det betydligt kallare. Sen undrar jag lite över oss människor. Domedagspredikningar o domedagsskriverier verkar få oss att "dregla" av lust och inlevelse. Positivitet o framtidstro är liksom inte i ropet o "säljer" inte så mycket!

Idag gick jag en lång motionsrunda på Alsens(norra Vättern) is. En härlig upplevelse i den 20-gradiga kylan med sol och åter sol från en klarblå himmel! Jag gick i snabb takt så att frysa var inte att tänka på! Och solens strålar värmde faktiskt lite!
              Nästa vecka har jag tänkt mig att packa en matsäck o gå en mycket lång runda på isen och "luncha" på motsatta sida åt Edö-hållet till, på den sidan alltså. Ni får gärna följa med men nått större hopp har jag inte. Förutan mig var det en, säger 1, människa som gick på isen så långt ögat nådde!
                  ja, nu blir det organiserad genomgång av morgondagens V75 som går på Kalmartravet. Sen blir det På Spåret och Morden i Midsummer. Det skall inte några domedagsprofeter ändra på. Låt dom sitta o "domedaga" o gnälla bäst f-n dom vill! Mig rår dom inte på!!!                  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0