Hästar, danskar o annat socialt.....


 Mannen på bilden är min kompis Lars som sitter o tittar på tipset. Kl är nog inte mer än nio! Solvalla är en krydda på Stockholmsresan men bara att befinna sig på Söder o hotell Columbos är en för mig en tradition som är värld att bevara. Jag visar inga hästar på mina foton den här gången men ingen? har väl ungått att få reda på att en outsider vann Elitloppet, Iceland. O ingen kunde röra honom i loppet sen han snabbstartat och tagit ledningen!

  Visst är det intressant med hästar o trav men folket o allt annat är ochså kul att frottera sig med. Jag hade åkt till Stockholm ändå oavsett Solvalla! Bordet fylldes ju på undan för undan och vårat bord bestod av en "nordisk förbrödning". Förutom dessa glad danskar så stt det ochså norrmän vid bordet och en och annan finne dök ochså upp, lite på "örat". Vi hade roligt o förstod varann bra!! Det gick ju inget vidare bra med spelandet varken med lördagens V75 eller söndagens V75 eller vinnarspel platsspel. Jaa, förr var vi både på Solvalla lördag o söndag men lördagen har vi slopat
        
              Här sitter jag på hotell Columbos gård. En gård som på 1800-talet var fylld med bryggerikärror och hästar.I början av 20-talet var här hospital har jag för mig. Gården är stenbelagd o mysig liksom personalen som vi har ett "bra förhållande med". Tacka attan för det! Nästa år har vi varit här 10 år i sträck. Vi betalar för 3 nätter och eftersom vi tippar varje vecka så brukar vi ha pengar med oss så det räcker till boendet. Ett slags sparande med sociala förtecken. Lars och jag pratar tack vare detta med varann varje vecka! Det är likadant med svågern Erland! Jag är med på hans tips(V75) och vi pratar ochså med varann varje vecka! Alla tiders!

          ja här ser man en stor del av den ganska stora gården. T.v. bortanför skyddet går man in till hotellet. Och porten till höger är den mot gatan. I år rökte inte Lars. Jag rökte en paket som var slut på lördan! Sen rökte inte jag heller. Och då hade jag inte rökt sen november då kompisar från Skåne var i Askersund. Jag är numera s.k. feströkare!!
                   Vädret ja, det var bäst på söndan när vi var på Solvalla. På e.m. på lördan så regna det. Fredag o måndag var vädret skapligt. Lite "hämmade" var vi för Lars fick ont i ryggen så vi kunde inte gå så mycket som vi brukar! Till Gamla Stan o slottet m.m. O hotellrum beställde vi som vanligt till nästa år på plats!! Det är inte tal om något annat! Söder är härligt!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0