Tåttes "eskapader",


            Jaa, då begav vi oss som bestämt med bestämda steg mot Hembyggdsparken och Hembyggdsgården. Det första djuren vi titta på förutom gässen , kaninerna  och hönsen var getterna vilka Tåtte gillade, även ochså fåren! Apropå gässen så hade "gottegrisen" gåshanen lyckats göra båda gåshonorna med "ägg" som de ruvade
 på. Ja, minsann!

            Äta bör man när man går omkring som Tåtte o hans farfar. På klockargården åt vi frukost och jag växlade några ord med den nya ägaren som hoppades att det fina vädret skulle stå sig över jazzfestivalen i helgen. Jag har varit med om denna festival några gånger, samma koncept varje år. Det året var bäst när Eddie Bruner från Sveriges Jazzband uppträdde med sin trumpet, tycker jag!

                 Sen kom vi ner till det större badet vid strandpromenadens slut. Det var några i Tåttes ålder, omkring, som badade så Tåtte hävde sig i men inte "badkrukan" farfar. För att "rättfärdiga" mig själv så påtalade jag att jag badat många gånger i Vättern i hans ålder, fastän i Hjo. Upp och ner i vattnet o lekande i sanden. Tåtte var inte stilla i en sekund, man riktigt såg hur han njöt. Jag skulle tippa på att temeraturen i vattnet var ca 17 C.

                       Sen har vi en man till som skall hyllas, barn-barnet  nr 4 Måns som gick ut 9:an i fredags nere i S-hamn. Kortet är taget förra året när han blev konfirmerad! I år har Måns haft "fräckheten" att växa  förbi farfar med några centimeter till 1,85. Jag är en 1, 83. Måns är ochså den som har varit längst iväg med Farfar. ända ner i Sydtyskland, Frankentahl 2001. Jaa, tiden går är väl det som gäller. Fort som bara den!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0