Flickan och potatisen!


                   Nä jag var tvungen och ha med några bilder av den lilla charmiga och gladlynta 13-åriga flickan som jobba som en hel karl i Himalayas berg i norra Indien! Området hette Zanskar!

                     Här var jag på väg inni tv:n för att hjälpa henne. Och även innan dess när hon kämpade med att få upp potissäcken på ryggen.

                      Jag blir rörd när jag ser programmet o bilderna. Det är sådana här saker som går in i hjärteroten och man skulle kunna slå alla som gnäller över hur jäkligt dom har det på.....
                     Jag har ju förståss även tagit ner videon av programmet och har det på favoriter. Det är ju även väldigt vackra naturbilder på den. Även andra barn och kvinnor, gamla som unga. Vad som slår en är att människorna i filmen är så gladlynta och sig själv. Flickan, min hjältinna hade nästan inte gått i skolan men hade en bok på engelska som hon läste i efter potatisbärningen. Bl.a ordet spoon. Hela tiden i den här delen av filmen talar hon med filmens regissör o upphovsman en kvinna runt 30 och från Frankrike. Men med rötter i trakterna.
                 Det går ju turistresor till vissa delar av Himalaya. Men jag skulle velat gjort som regissören bott på plats och hjälpt till bl.a. att bära potatissäcken. Och vilka erfarenheter av livet och dess mening man skaffat sig bland dessa jordnära människor som visste vad som gällde i livet, att kröka rygg o sällan gnälla. Finna sig i sitt liv, insikten om det och minst ett lika framgångsrikt som vårat fast på ett helt annat plan!!
        
                 Lite förtydligande. Flickan heter Ishipel och är vallflicka sen 7 års ålder. Hennes far är död och hennes mor nån annanstans. Har äldre systrar o bröder ochså nån annan stans. Ishipels lön från byborna är MAT. Byn där hon verkar heter Sking och ligger som sagt i distriktet Zanskar i Himalayas norra del på Indiens sida.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0