Vem kan det här vara?!


          Med rötter i Gällersta, och med denne "anfader" ca 90-år gammal, huggande grenar och ris på sin gård Herminge omkring 1920 så kan jag med anor från 1600-talet i området stolt meddela att det är min farmors, Elin Ekblom född Andersdotters(Andersson) far Anders Karlsson. Gällersta socken hette det ju när jag växte upp i Örebro på 40-talet. Min farmor är född på Herminge då, och när min farfar Adolf Ekblom byggde köpte och renoverade ett hus, gård, i närheten, som kallades Björneborg så låg detta i Attersta by. Nu tillhör ju allt Örebro kommun! Gällersta ligger ca 1 mil söder Örebro
                        Mitt smultronställe är Björneborg ty där vistades jag ofta under min uppväxt och jag har fantastiska minnen från denna tid! Med sådana minnen och andra övervägande positiva under mitt ganska långa liv så behöver man inte precis "springa omkring" o ha ångest o oro för allt möjligt i nuet. Det tänker jag på ibland när jag efter en viss undersökning i media , tidningar, radio, tv kommit fram till att 90 % är pessimism, oro, svartmålande och domedagspredikan. Det som "säljer mest" verkar ochså vara mord, brott o lobbyister från partiernas "skandalsmedjor" som genomsöker varje mm för att hitta "skit" o överdrifter om sina politiska motståndare i ångest över att förlora valet!
                    Idag var jag och handla efter att ha haft höftträning och cyklat på min träningscykel här inne. Och apropå cykel så hade jag den ute i dag. Den har stått i källaren ända sen i Januari månad. Men den åkte ner i källaren igen för det regnade ute för första gången på mycket länge.
                    Nu börjar det att närma sig "walkmanskoväder" konstatera jag när jag var ute. Och för första gången i år hade jag min ÖSK-keps på mig. Detta såg en man som jag mötte. Han avslöjade för mig att han på mobilen fått ett meddelande om att Paulinho, brassen som spelat med örgryte och Hammarby, skulle spela i ÖSK. Får gå in och titta på tidningarna på nätet! 
                              Efter vad jag vet så har ingen i modern tid o kanske inte innan heller blivit 90 år i Gällerstasläkten. Jag strävar absolut efter att tangera eller slå rekordet. Försöka duger, fattas bara!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0