Hur ere med vederleken idag ?


                    Följande bild kan kanske ge någon "vegledning" !  Jaa, ibland drar jag iväg med några Stockholmska ä:n för att "inse" att jag är född där. Och då "inser" jag att jag ochså är döpt i katolska kyrkan där min egen mormor är, var, min gudmor. Det är jag stolt över o det är väl inget att förtränga fastän året nu är 2010 !
         Väderleken var det ! Har precis tittat på en radarbild o den visar att snöområdet norrut precis går vid norra Vättern där Askersund ligger. När jag var ute på min runda så snöa det lätt o var ca 1-. O blåser gör det vilket naturligtvis ställer till det för trafiken. 3 scenarior finnes. Att snöfallet upplöses, att det drar bort åt väster eller går vidare en bit norrut o tilltar. Enligt prognos så kommer det att snöa i Askersund i 2 dagar o sen bli kallare, vilket talar för det sistnämnda. Vindriktningen är nordost vilket talar för prognosen.

            Det är ju inte svårt då att plocka fram vinterbilder från dagens motionsrunda som gick väldigt bra i mjukt o vilsamt underlag. Det är nära en dm snö nu men bara för ca 2 veckor sen var det ju ännu mer innan det tina bort. Rådjursspår idag, inga av lo eller varg. Hundspår ser jag ju men då har ju matte eller husse även lämnat spår. Vildsvinsspår vet jag inte hur dom ser ut. Undrar hur dom klarar sig vildsvinen när det är stränga vintrar.
                Följande djur vet jag att de finns i de små  skogsområdena i Askersund. Ekorre, grävling, rådjur, lodjur, hjort . Lodjursspår har jag sett o de andra djuren i aktion. Garanterat finns det hare och räv. Mård skulle jag kunna tänka mig. Sen tror jag att nån varg skulle kunna dyka upp ? Dom unga kan ju vandra iväg en bit när dom skall "slagit sig lös". Hasselforsreviret södra del ligger några mil bort i tiveden åt väst-nordväst om jag inte missminner mig. Kanske det finns några hermeliner eller vesslor ochså i skogarna o möss?
              Idag blir det tennis kl 15. Federer mot Murray på tv 10. Vem jag håller på, inget snack Roger Federer ! Sen spelar Örebro ishockey mot Leksand hemma, ochså  det tv-sänt liksom Champions leage. Och sen är det ju "vem tror du att du är" ochså på tv. Men det kan jag ju se på tv Play i efterhand. Det här med tv-Play är väldigt bra när det "kör ihop sig" !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0