Kan det vara slumpen ?


                  I dag var jag ute på en runda igen i det skapliga vädret. Sen blev det styrketräning när jag kom hem.
           Jag är ju som mina anhöriga o andra vet "förtjust" och stolt över mina rötter liksom över mina barn o barnbarn. En del över mig själv ochså ! Och om jag gör en blandning av allt från barndom tills nu så tillhör jag de nöjdas skara.
                      
           Idag gick jag som vanligt in o tanka o gjorde av med en del på toaletten på hembyggdsgården. Där sitter ett foto av Oskar den andre, även av hans hustru Sofia. Under Oskars porträtt står "Sveriges och Norges konung ". Så var det ju på 1800-talet. Men när jag ser det här kortet så kommer jag att tänka på utedasset vid farmors hus i Attersta, Gällersta. Där satt jag och mina kompisar som bodde i närheten och beundrade bilder som var uppsatta på väggen av just kungliga när vi uträttade våra behov. Och pratade o fantiserade  naturligtvis o kanske kände oss lite högtidliga?  Detta var på 40-talet ! O när jag tänker på detta, inte snyftar jag precis ! Det är med i min "blandning" av allt hittils.
            Min Farmor var ju född på Herminge inte långt från hennes hus. Och märkligt nog läste jag idag om ett par som firade 60-årig bröllopsdag som bodde i Herminge. Och sen senare hörde jag Herminge nämnas i önskemusik programmet på Örebro P 4.
           En gång för ett tag sen gick jag o tänkte på min mormor. Slog på radion och vad hörde jag då. Jo, en katolsk predikan från Stockholm. När jag hälsa på min mormor i Stockholm på 40-talet så fick jag varje morgon följa med till katolska kyrkan . Och min mormor var ochså den som höll mig när jag döptes i katolska kyrkan.
            Vid det här tillfället blev jag dessutom rörd och kände mina rötter  och skrev ett "hyllningsbrev" på datan om min mormor till katolska församlingen i Stockholm.  Det dröjde inte länge förrän jag fick svar i datan av en kyrkoherde Klaus Dietz som mycket tyckte om min hyllning av mormor. Fick mycket fin respons av honom!
               Har breven sparade i datan !
                               Och idag blir det tennis i tv och kommisarie Lynley senare. Dass war dass apropå utedass !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0