Svamp så det ryker!


Ja, förutom vit flugsvamp som jag tycker "mycket om" att känna igen i markerna så finns det svamp som ryker som inte är nått fel att steka upp. Alla har väl? trampat på den där svampen som smäller och ryker, röksvampen, men små exemplar går bra att steka.  Här har jag blandat soppar med några kantareller och röksvamp då!  Ej färdigstekt!
I dag gick jag en väldigt lång runda och spana efter svamp. Det är lättare att vara svampsnokare än ormsnokare. Jag har inte sett någon levande orm på hela sommaren trots att jag ju är ute i naturen ofta
Sen kom jag hem och åt sen frukost som brukligt är. Men inte vila jag på hanen efter det! Ut igen, på cykeln och iväg några kilometer till ett annat ställe där jag främst hittat trattkantareller, senare än nu. Det har varit sådana mängder där i flera år. Men jämföra trattkantareller med dom gula, nä stor skillnad! Jag fick fatt i svamp här ochså mest taggsvamp!
I kväll skall jag äta svampmackor o titta på tennis och Maud Olofsson. På torsdag är det Maria wetterstrands tur. Intressant att se programledarnas sätt att intervjua o ställa skarpa frågor till dessa två. Jag har mina teorier apropå "dyrkan"!

Kommentarer
Postat av: Anna

Det ser riktigt gott ut! Önskar jag hade en fin svampskog i närheten!

2010-09-07 @ 21:30:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0