Att läsa min pappas dagböcker från bl.a. 40-talet...


        ......är en höjdare ! Att jag blir bekräftad, på nått vis som personlighet, på gott och ont, gör mig bara gott. Intressen för insekter, vattenödlor, grodor o andra " varelser" verkade komma i tidig ålder. Liksom djur o natur. Kompisar o folk hade man tydligen lätt att få kontakt med, enligt min far på gott och ont ! Talets gåva var det inget fel på.  Var nog inte helt lätt att handskas med för det var full fart i " entusiasm utan eftertanke ". Jag läste nånstans att familjen for, gick förbi en familj med zigenare. Den ende som åsåg dessa med intresse var undertecknad, enligt pappa ! Det tyckte jag var positivt att läsa !
                        Och tydligen kunde jag " ge svar på tal " ! Kanske ibland till föräldrarnas " förtvivlan".
                Ofta bodde vår mormor Maria," en av mina ledstjärnor i livet" hos oss i Örebro o i ganska långa perioder . Min mormor var begåvad  med guldbrygga i munnen och detta har min far nedskrivet !
                   -Historia: Jan: Jag sjunger bra,  säger fröken. Mutti(mormor): Det kan inte jag, men jag kan ha annat som är värdefullt och du inte har. Jan: Ja, det är sant, mormor har guldbrygga- !
                   Jag undrar om inte pappa " småler  ändå i himlen" när han tänker på sina barns uppväxt men ibland gör han nog inte ! Det finns mer historier om barnen. Eftersom undertecknad är på tapeten så tas det en historia till !
   Jo en historia bör berättas skriver min far:- En morgon, klockan var visst 1/2 6 vaknade Mutti(mormor) inne i barnkammaren av att Jan rullade kulor på golvet vid sängen. Då han förehölls det olämpliga i sitt uppförande, lär han med det mest naturliga tonfall hava yttrat: " Vill kärringen sova !"
                       Oj,oj,oj,oj, förlåt Mormor och vi hade det ju så fint när jag själv besökte dig i Stockholm. Både när vi gick till katolska kyrkan varje morgon och jag själv fick springa till skansen o bl.a. titta på sälarna. Mormor bodde på Skeppargatan så det var inte så långt !
                        Dom här historierna är hämtade från april 1946. Jag skulle om några månader fylla 8 år. Fotot är från den dag jag började skolan hösten -45 !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0