Det är bra med foton som fakta !


                   Att se på gamla kort när snön kom o när den gick ! I Askersund är det ju stora nivåskillnader. Det här fotot är taget mot väster och hembyggdsparken( Statsparken). Jag befinner mig på första skogsrundan. När man sen kommer via hembyggdsparken till hembyggdsgården så ser man ochså de stora nivåskillnaderna gentemot Vättern o innerstan !

               Det här fotot är taget mot strandpromenaden o Vättern. Lägsta nivån i Askersund antar jag. Idag åkte vinterkängorna på för första gången i vinter, den 6/12 !  Jag har varit inne o tittat på gamla kort som är daterade.
              Första gången jag tog ett foto med snö 2009 var den 18/12. Första gången 2010 var den 10/11 ! Ja och då 2011 den 5/12 . Sista vinterkortet 2010 var 5/4 och 2011 omkring 1/ 4. Det här gäller då Askersund !
                         10 dygns- prognoserna har jag ochså tittat på idag. Lite mer eniga än igår för Örebro( 4 mil norr Askersund) . På fredag då jag skall få besök av mina systrar(om vädret tillåter) har ju buden varit olika innan, allt från snö till regn ! Nu är enigheten om mildväder större. Har tittat på 4 väderseiter, den danska vädertjänsten har ochså tillkommit ! Och ser man till hela 10-dygns då så verkar det bli ömsom vin eller vatten, snö eller regn vissa dar o frost vissa nätter. Men i morgon kan det vara annorlunda igen , det har jag lärt mig.
                          I dag har jag skrivit färdigt mina julkort, 3 om dan ! Och man säger ju alltid att nu skall jag dra ner på det , för det finns ju datan ! Men det hjälper inte. Jag tycker det är kul att skicka julkort ! Hur många jag skrivit ? Multiplicera 3x12 så får ni reda på det ! Till vilka ? Jo till.................!               

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0