Inre tjänst med spinning!

  Foto flickr.com
                Jag sitter i min nya morgonrock, julklapp, o hör blåsten utanför fönstret när jag skriver detta . Det kommer alltid att "vara väder" och om man ser till jordens ålder så behöver man inte räkna ut den på "en mansålder " , så ser jag det ! Och för mig är det inte konstigt att vindarna viner när det är kallt i norra Sverige o varmt i södra ! Det konstiga, för mig, är att så fort det händer nånting utöver det "vanliga så  har det aldrig hänt förr" ! Men ibland kommer det  " sedan mätningarna börja". Ungefär kanske för 150-200 år sen. När uppfanns t.ex. termometern ? Det kan man ju tänka på !
                     Vi "tar" lite temperaturer idag ! Vid nio-tiden hade Örebro +7, Tblisi +6, Ljbljana -1, Samarkand +3 och Jerusalem +10 . Alltså hade Örebro näst varmast efter Jerusalem  ! Själv har jag bl.a. inprogrammerat i min hjärna att det t.ex. varit snöstormar i Grekland vissa år när vi haft plusgrader i Sverige !
               Oymyakon, på fotot, i Ryssland är en av jordens kallaste orter, platser . Idag var det -51 grader där ! Samtidigt var det + 25 på en plats i Paraguay . Jag bara nämner det för dom som tror att solen alltid "skall stråla från molnfri himmel utan blåst och med 25 +". Så enkelt allt skulle bli ?. Så enkelt har det dock inte varit sedan jorden föddes si så där för 4,5 miljarder år sen !
                       Som den " naiva filosof " jag är så lyder mitt koncept som sagt som följer ! Carpe Deum med rötter, anhöriga, framtidstro. Att  "ångra o oroa sig för det som var " eller vad som komma skall är enbart till förfång " för det enda liv man har" , tycker jag !

                                  Och idag börjar Tour De Skie ! Kl 14 sänds det i TV !
                  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0