Den kom nån timme i natt, supervåren !


           Ja, jag vakna av att det paddra på fönstret och det regna då förståss. Skönt tänkte jag, nu kom den, supervåren ! Så gick jag ju ut i morse men då hade det frusit på som vanligt och på motionsrundan var det glatt som det varit nu i flera dagar. O isen i hamnen hade ochså "torkat upp" ! Det är som jag sagt innan inte lätt att hålla nån högre fart p.g.a. väglaget just nu. I bland får man nästan tassa trots broddarna!
            Jag roade mig med att se på definitionen ang. vår. Vår är det när medeltemperaturen ligger mellan 0 och plus 10 grader. Det är till att göra det lätt för sig med den definitionen. Då måste väl supervår vara mellan 5 0 15 grader ? Sen gick jag in o titta på DMI:s Verdens väders 9-dygns prognos både på Askersund o Simrishamn. Den visade på minus i medeltemperatur de 6 dagar som kom med början på torsdag för båda orterna ! O nån av dom nätterna var det nere på -12 !

                 O när jag läste detta så åkte cykeln ner i källaren ! Den skall åtminstone ha lite "vårlikt" omkring sig ! O jag konstaterar att jag går ut oavsett vilket och att kvällstidningarna är löjeväckande med alla sina super o extrema o kaosartade rubriker där den ena tidningen skall slå den andra i "katastrofrubriker " o tävla om vem som har störst upplagor !
                    Det var ju hockey igår kväll så nu skall jag se på Vetenskapens Värld på svt-play. O ikväll blir det bl.a. Antique Roadshow på tv 8. Och tv 4 hade en väldigt proffsig utsändning från utförs-vm som börja idag. Och inga reklamavbrott under åken, bara mellan i pauserna. O intervjuerna direkt var även dom proffsiga. Och den kritiserade" mördarbacken" var hur fin som helst !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0