Extremt superkaos ? !


               Det får vi väl se om det blir nu i februari enligt experternas utlåtande i tidningarna och media. Alla som läster kvällstidningar på nätet eller i papper kunde väl inte undgå o läsa rubrikerna supervår o supervinter för nån vecka sen ! Av någon anledning så vilade ordet extrem . En anledning var kanske att man började tänka efter på redaktionerna ang. ordet extrem och dess betydelse som storsäljande argument ? Nu förtiden används dessa ord som extrem och kaos t.ex. alldeles för mycket i Sverige om man tittar ut i världen . Syftet är naturligtvis som sagt säljande rubriker, tycker jag . Och dagens yngre journalister ger jag inte mycket för !
               Här har vi ett foto över blåbärsmarker. Här bl.a. har jag varje sensommar sen jag kom till Askersund fyllt mitt kylskåps korgar med blåbär som så gått som räckt ett år. O det efter ett idogt och roligt arbete med naturupplevelser. Och för det mesta är jag ensam på mina ställen, märkligt!

         Sen kom jag ner till Norra Vättern där en unik skärgård börjar, dessutom naturreservat. Här nere vid strandpromenaden har isen blivit vattenbelagd. I Askersund idag var det 2 plussgrader och ett av de sämre väglagen jag varit ute o motionerat på. Asfalt, grus,sand, is snö o vattenpölar. Och att gå utan broddar gjorde sig icke så länge våt glansis uppenbarade sig på en del avsnitt !
                      Idag skall jag spela min musik på datan. Ibland brukar jag "värma mig" när jag kommer hem från rundan med det rumänska kultbandet Fanfare Ciocarlia. Eller så kan det bli det Macedoniska Bioritam eller nått med Budapest klezmer band , ja musik på jiddish. Jaa, t.ex.ochså musik från Armenien, Khazakstan m.fl. länder. Jaa, mitt intresse är världsmusik o det började när fortfarande LP-skivor såldes. Och utveklats har då mest intresset för jiddish/klezmer musik och musik från balkan och f.d. sovjetiska stater som de i sydost. Prata om världsmusik i Asien/europa mest och mellersta östern. Ah ,jag har svårt o räkna upp alla länder ! Turkiet har skickliga sångerskor. Nä, nu slutar jag !  Och patos är bra att ha !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0