Vårvindar friska o mammutstorm


                 I dag fick jag fightas med vårvindar eller varför inte nått sorts marsväder. Verkligen fightas med nedborrat huvud o drobbar på kängorna för att unvika falla på isfläckar ! Det var till och med så att vattnet på isen krusa sig lite i blåsten här nere på strandpromenaden. Men jag räknar inte ut supervintern ännu eller då kung Bore.Och jag går ut i alla väder utom storm med slagregn !
              Nu är ett nytt ord myntat apropå "mammutstorm" . Denna storm uppträder tillsammams med snöfall, alltså snöoväder. Och denna storm tilldrar, tilldrog sig och har satt stora spår från New Mexiko till Maine i östra USA i tisdags. Bl.a. fick Chicago 54 cm snö.
              Ja, vargavinter o nu mammutstorm. När det gäller mammuten så levde den jämsides med elefanter i tropiska Afrika i 4 miljoner år betydligt längre än när den var arktisk anpassad har jag läst. När det gäller väder o då vinterväder med blåst finns nu följande uttryck ! Kaos, super, chock, extrem, varga o mammut ! Jag har säkert glömt något. Jag kan tänka mig att våra förfäder på jorden har varit med om minst lika missriktat väder. Men då var vi inte så många o inte så  "bortskämda". Men med facit från jordens 4,5 miljarders historia borde vi förstå "att väder inte bara innebär "sommar, sol o värme på playan o minsta motståndets lag" typ.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0