Det är så spännande, leve entusiasmen !


            Vadå?  Att i nuet ochså ha ett intresse för ens gener o därmed rötter ! Ingen skall få mig att tycka att det inte är tillgång för nuet o därmed ens fantasi ! Generna tillhör många av mina entusiasmer så att säga. Det här är ett nytaget kort av mig själv, idag faktiskt ! Ålder, mot 73 !

        Det här är då min kära mor Birgit. Ålder, jag tror mellan 65-70 .

            Sen tar jag min kära mormor Maria ! Min gudmor och ochså betydelsefull liksom min mor, mycket ! Ålder ,nja mellan 50-60 ?

                   Min mormors mor Helena, ålder ca 50 ?

              Och detta är ett nyfunnet kort i min kista ! Trodde först det var någon av mormors systrar men stilen på baksidan av kortet var min mormors och det stod "mammas syster Lina" ! Dessutom stod det Halle på kortet ! Ja just det, det här är min mormors moster o Helenas syster då naturligtvis ! Ålder, vet ej, mellan 30-40 kanske !
           
                    Ja, det här blir då en fyrklöver med då bl.a. Schmidtska rötter från bl.a. staden Halle ! Vad jag utröner av dessa kort och funderar på är ännu mer av likheter o olikheter !

              Var och från vem härstammar de gener ifrån som min mormor,på bilden 15 år, och en del av hennes syskon begåvades med och hur långt bak i tiden kan man härföra dom ifrån ? Och behöver det betyda att de kommer från Schmidts. Lina är ju inte lik min mormor precis men fanns de bruna ögonen där och  den bruna hyn. Och jag antar att Helena var brunögd men... Spännande är det. Någon som sett kortet på min mormor ovan trodde att det fanns romska(zigenar) rötter inblandade längre bak i tiden ???? Kanske då att någon avlägsen ? släkting kommit från Rumänien, Ungern t.ex ?
                        
              Det här skriver jag inte bara för mig själv och anhöriga. Någon eller några Geukens har varit inne och titta på min blogg. Helena (Schmidt) var ju gift Geuken
                Och jag kommer att "tjata vidare" när jag t.ex. hittar fler kort !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0