Det gäller att skilja "päron från äpplen" !


            Visst kan man göra fel ibland på en redaktion och det kan bli rätt dråpligt. Under den här bilden i gårdagens Nerikes Allehanda fanns i nått som hette fågeltornskampen en bild av denna fågel och under bilden stod TOFSVIPA I SIKTE.  Nu är jag så mycket expert så att jag med bestämdhet hävdar att detta är en SKÄGGDOPPING !

            Det här fotot tog jag i går på en ruvande skäggdopping i vassen nedanför kyrkan. Första året jag var i Askersund fanns här nere 8-10 par som häckade men vassen har reducerats av kommunen tydligen utan att veta detta ? Nu fanns det bara det här paret ! Och båtarna som är i närheten var inte hindrade av vassen såvitt jag såg.

            Som vanligt "förbannar jag min inzoomning" på kameran. Men om man tittar noga på fotot alldeles mellan de smala björkarna i mitten på fotot så kan man ana en fågel som sitter på en mossprydd sten eller stubbe. Det är iallafall en hackspett. Inte den allra minsta så mycket såg jag ! Och den var så grann i sina färger för när jag såg den först så var den bara 3 meter ifrån mig och satt kvar tio sekunder o titta på mig !
                      För övrigt är jag nöjd med livet  vilket även torde vara tillfredställande för klanen av vilka en del har träffats i Simrishamn i helgen. Det gläder mig och jag hoppas ni det är frågan om har haft trevligt !
                     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0